Malzemeler:
5 adet kuru kayısı
3 adet kuru incir
3 adet hurma (veya 2 adet kayısı daha ekleyin)
1/2 su bardağından daha az su
1 çay bardağı iriden biraz ufak kıyılmış ceviz içi
2 yemek kaşığı kuş üzümü
arzuya göre 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
tarçın
kakule tozu
karanfil tozu
1/2 paket vanilya
1/2 su bardağı kadar müsli veya yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
Müsliyi veya yulafı küçük parçalar haline gelene kadar robotta çekip başka bir kaba aktarın.
Minik doğranmış kuru meyveleri su ile birlikte kaynadıktan sonra 7-8 dakika kadar kısık ateşte pişirip mutfak robotunda püre haline getirin.
Müsliyi, baharatları ve vanilyayı elle yapışmadan şekil verecek hale gelene kadar ilave edip karıştırın.
Susamınız kavruşmamışsa tavada biraz kavurun. Hamurdan parçalar koparıp top şekli verin ve susama bulayıp tabağa aktarın.