İrem EmeKçi
Mesaj Sayısı : 4746 Rep Gücü : 11508 Rep puanı : 103 Kayıt tarihi : 30/06/08 Yaş : 28
Güç Sistemi Başarı Puanı: (4450/10000) AktifLik: (4500/10000) GüçLüLük: (4475/10000)
| Konu: Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta Perş. Tem. 03, 2008 7:36 pm | |
| Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta
Malzemeler:
3 su bardagi un 185 gr. tereyagi veya margarin, soguk (250gr. lik paketin 3/4'u veya 1+1/2 cubuk) 1 silme tatli kasigi tuz 1 cay kasigi hardal tanesi (havanda ogutulmus) 1/2 cay kasigi karabiber 2 hafif cirpilmis yumurta 1/3 su bardagi rendelenmis eski kasar 1/3 su bardagi parcalanmis beyaz peynir 1 tatli kasigi hashas 1 tepeleme cay kasigi corekotu ufak cesitli sekillerde kurabiye kaliplari
Yapilisi:
Unu genisce bir kaba tuzla birlikte eleyin. Icine karabiber, ogutulmus hardal taneleri, hashas ve corek otunu ekleyip karistirin.
Yagi kup kup kesip parmak uclarinizla una yedirin.
Peynirleri ekleyip karistirin.
Hafif cirpilmis yumurtalari orta sertlikte bir hamur haline gelecek kadar ekleyip yogurarak hamur haline getirin. (Yaklasik 1 bucuk yumurta gerekebilir.)
Plastik filme sarip 30 dakika kadar buzdolabinda sogutun.
Firini 375F (180C) dereceye getirip isitin.
Hamuru ikiye bolup hafif unlu tezgahta yaklasik yarim cm. kalinliginda acin.
Kaliplarla kesip hafif yaglanmis tepsiye aktarin.
Isittiginiz firinda kizarana kadar, yaklasik 10-14 dakika pisirin.
Tepsiden spatula yardimi ile tel izgara, tahta veya baska biryere aktarip sogumaya birakin.
Ilik veya soguk olarak servis yapin. | |
|
d!qmenL€éé GraFiKer
Mesaj Sayısı : 3528 Rep Gücü : 3753 Rep puanı : -21 Kayıt tarihi : 02/07/08 Yaş : 28
Güç Sistemi Başarı Puanı: (3495/10000) AktifLik: (3500/10000) GüçLüLük: (3490/10000)
| |
İrem EmeKçi
Mesaj Sayısı : 4746 Rep Gücü : 11508 Rep puanı : 103 Kayıt tarihi : 30/06/08 Yaş : 28
Güç Sistemi Başarı Puanı: (4450/10000) AktifLik: (4500/10000) GüçLüLük: (4475/10000)
| Konu: Geri: Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta C.tesi Tem. 05, 2008 10:27 am | |
| | |
|