CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI
Malzemeler:
1 su bardagi kepekli un
1 su bardagi kabartmaz tozlu un (self rising flour) (veya 1 su bardagi un + 1 tatli kasigi kabartma tozu)
1 cay kasigi tuz
3 yemek kasigi tereyagi veya margarin
1 tatli kasigi kuru mercankosk veya kekik (dried marjoram)
1/2 ila 2/3 su bardagi arasi rendelenmis cedar peyniri veya beyaz peynir, sert kasar peyniri
1/2 su bardagi sut (veya yumusak hamur yapmaya yetecek kadar)
Arzuya gore 1/3 su bardagi kiyilmis ceviz veya pekan cevizi (bakiniz: pekan pay)
Yapilisi:
2 cesit unu ve tuzu (eger kullaniliyorsa kabartma tozunu) birlikte bir kaba eleyin.
Buzdolabindan cikarilmis katiyagi bicakla kucuk parcalara kiyip una parmak uclariniz ile yedirin.
Mercankosk veya kekik ve peyniri ilave edip yumusak bir hamur elde etmeye yetecek kadar sut ilave edip hamur yapip biraz yogurun.
Firini 425F (210C) dereceye isitin.
Hafif unlanmis tezgahta veya tahtanizda merdane ile yaklasik 2 cm. kalinliginda acin.
Tirtikli hamur kesme aleti ile veya bicakla kareler kesip yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin.
Kullaniyorsaniz hamurlarin ustune firca ile sut surup kiyilmis ceviz serpistirin.
12-15 dakika arasi pisirin. Sicak veya ilik servis yapin.