Patatesli Kırmızı Biber Dolması
Pazartesi, 09 Şubat 2009 04:14
Misafirlerinize kolay,lezzetli bir meze veya aperatif hazırlamak isterseniz bu tarif tam size göre.
Malzemeleriniz hazır ise 5dk da hazır demektir. Sofradaki sunumu da çok şık.Bu akşam gelen misafirlerime hazırladım. Çok beğendiler. Kırmızı biber-patates uyumu süper oldu. Yalnız size tavsiyem hazır közlenmiş biber kullanın. Çünkü çok daha sağlam oluyorlar. Dolayısıyla son dakika da bir aksilik (yırtılma) ile karşılaşmıyoruz.
Mutlaka deneyin derim ben
İyi haftalar
(yarışma bu hafta başlıyoooooor)
KIRMIZI BİBER DOLMASI
Malzeme
6 adet közlenmiş biber (etli), 4 adet orta bot haşlamalık patates, 2 adet taze soğan, birkaç sap maydanoz, ½ çay bardağı zeytinyağı, ½ limon suyu, tuz, karabiber
Yapılışı
Patatesleri haşlayın. Ardından rendeleyip bir kaseye aktarın. Üzerine minik minik doğradığınız taze soğanları ve maydanozu ekleyin. son olarak zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Biberlerin içine itina ile doldurun ve servis tabağına aktarın.
TİJENDEN NOT: Ben hazır (cam kavanozlardaki) közlenmiş biberleri kullandım. Etli ve hiç yırtık olmadıkları için rahatlıkla içini doldurabildim. Buzdolabında dinlendirdikten sonra da servis yaptım. Dereotu sevenler içine dereotu da ekleyebilirler.