Çatal Veya Kandil Simidi
Malzemeler:
250 gr. margarin yada tereyagi
1/3 bardak siviyag
4 kasik yogurt
1 yemek kasigi mahlep
1 paket kabartma tozu
3 cay kasigi tuz
1 yumurtanin sarisi (aki uzerine kullanilacak)
Aldigi kadar un (4,5- 5 bardak kadar)
Yapılışı:
Oda isisindaki margarin yada tereyagini, siviyagi, yumurta ve yogurdu genis bir kapta karistirin.
Un, kabartma tozunu eleyerek ustune ilave edin.
Mahlep'i ekleyip hamur yapin. Ne cok kati nede cok yagli, yumusak olmamali
Yarim saat kadar dinlenmeye birakin.
Hamurdan mandalinadan kucukce parcalar koparip tahta ustunde parmak uclarinizla uzunca cubuk sekli verin.
Daha sonra hamurdan cubuga genis, yayvan bir S sekli verip uc kisimlarindan birlestirin. Resimdeki sekli elde edeceksiniz.
Hepsini bu sekilde yaglanmis tepsiye dizin. Ustune 1 tatli kasigi su ve bir cimdik tuz ile hafifce cirpilmis yumurta aki surup corekotu serpin.
Isitilmis 400F (200C) dereceli firinda ustu kizarina kadar pisirin.
not: Ayni hamurdan kucuk simit sekli vererek kandil simidide yapabilirsiniz. Cirpilmis yumurta akini ufak bir kaseye koyup simit sekli verdiginiz hamurlari once yumurta akina sonra susama batirip tepsiye o sekilde yerlestirin.
Afiyet Olsun