Malzemeler :
• 1 paket margarin (yumuşak)
• 2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
• 1,5 çay bardağı pudra şekeri
• 1,5 çay bardağı irmik
• 1 paket kabartma tozu
• 3-3,5 su bardağı un
Şerbeti için:
• 3 su bardağı şeker
• 3 su bardağı su
• 1/2 limonun suyu
Yapılışı :
1. Hamur yoğurma kabına margarin ve pudra şekerini ezilene kadar kaşıkla karıştırın. Yumurta, irmik, kabartma tozunu ve ele yapışmayacak şekilde unu ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla üzerini çizin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
2. Şerbeti için, şeker ve suyu tencereye koyup 10 dk kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynatın. Şekerpareler piştikten 3-4 dk sonra üzerine sıcak şerbeti gezdirin ve üzerini kapatarak şerbetinin çekmesini sağlayın.
3. Afiyet bal şeker olsun.