Malzemeler :
• 4 adet yumurta
• 1.5 su bardağı şeker
• 125 gr margarin (oda ısısında yumuşamış)
• 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
• 1 portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
• 1 poşet vanilya
• 1 poşet kabartma tozu
• 3-4 su bardağı un
Yapılışı :
1. Yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında 3-4 dakika çırpın. Vanilya ve margarini ekleyip çırpmaya devam edin. Portakal suyu ve kabuğunu ilave edip çırptıktan sonra, ayrı bir kapta elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Margarinle yağlanmış kalıba döküp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
2. Afiyet bal şeker olsun.