Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))

****
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Baş Ağrıları ve Çözümleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Pemßis
Moderatör
Moderatör
Pemßis


Mesaj Sayısı : 2399
Rep Gücü : 7798
Rep puanı : 12
Kayıt tarihi : 13/05/09
Yaş : 28
Nerden : Evden x)

Dikkat : Dikkat ! Otomatik cevap çarpar Very Happy


Baş Ağrıları ve Çözümleri 2441

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Baş Ağrıları ve Çözümleri Img_left0/0Baş Ağrıları ve Çözümleri Empty_bar_bleue  (0/0)
AktifLik:
Baş Ağrıları ve Çözümleri Img_left0/0Baş Ağrıları ve Çözümleri Empty_bar_bleue  (0/0)
GüçLüLük:
Baş Ağrıları ve Çözümleri Img_left0/0Baş Ağrıları ve Çözümleri Empty_bar_bleue  (0/0)

Baş Ağrıları ve Çözümleri Empty
MesajKonu: Baş Ağrıları ve Çözümleri   Baş Ağrıları ve Çözümleri Icon_minitimePaz Eyl. 06, 2009 4:57 pm


1. AĞRININ YERİ VE MUHTEMEL BELİRTİLERİ
a. Alında: Hazımsızlık, kabızlık, böbrek sorunları, göz yorgunluğu, veya sinüzit
b. Gözlerin Içinde ya da Arkasında: Hazımsızlık ya da alt karın bölgesi (pelvik) sorunlar
c. Başın Tepe Kısmında: Yumurtalıklarda, mesane ya da döl yatağı bozuklukları, duygusal veya diğer psikolojik sorunlar
d. Başın Yan Tarafında: Metabolizma bozuklukları, stress, postural ya da yapısal sorunlar
e. Ensede: Göz yorgunluğu, kas tutulması, ya da iç kulak sorunu. Eğer ağrı enseye yayılıyorsa sorunun kaynağı alt karın bölgesi (pelvik) ya da organ rahatsızlığı olabilir.
f. Çenede: Çene uyumsuzluğu ya da diş etlerinde enfeksiyon.
g. Başın Tamamında: Zehirlenme, yüksek tansiyon, metabolik sorunlar, ya da kendini çok zorlama (aşırı yorgunluk)

2. AĞRI TÜRLERİ VE MUHTEMEL BELİRTİLERİ

a. Keskin, Peş Peşe Gelen Ağrı: Sinir uçlarıyla ilgili sorunlar
b. Tek Tarafta Zonklama: Aşırı morarmış ya da morarmamış şişme ve kılcal damarlarda daralma ya da tıkanma
c. Sersemletici, Ağır ve Yaygın Ağrı: Sindirim rahatsızlıkları, enfeksiyonlar, ya da ateşli hastalıklar
d. Basınçlı, Mengene Gibi, ya da Körletici Ağrı: Toksik yüklenme, zehirlenme, aşırı yorgunluk, ya da duygusal stres
e. Hassas, Ateşli (Sıcak), Yakıcı Ağrı: Romatizmal hastalıklar ya da kansızlığa bağlı yetersizlikler
f. Bıçak Gibi, Burgu Gibi Hissedilen Ağrı: Epilepsi ya da sinir sisteminin aşırı uyarılması
(Bkz.: Robert Milne, MD, Alternative Medicine Definitive Guide to Headaches "Alternatif tıpta başağrılarını tanımlama kılavuzu" Future Medicine Publishing, 1997)

3. BAŞAĞRISINDAN KURTULMAK İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

1-"Kol salla, kol salla!" (Harmandalı tekniği): Başağrısından kurtulmak için başvurulan ve adına Li Shou denen geleneksel Çin yöntemidir. Ayakta gevşek durun ve belden yukarı sağa sola hareket ederken kollarınızı bir yandan diğerine, zorlamadan, sallayın. Birkaç dakika ya da avuçlarınız ısınıncaya kadar devam edin. Sonra avuç içlerinizle yanaklarınıza ve yüzünüze hafif hafif dairesel dokunuşlarda bulunun. Avuçlardaki ısınma kan yoluyla ağrının baştan avuçlara doğru yayıldığını gösterir. Ağrı geçinceye kadar tüm hareketleri tekrarlayın.
2-"Ayağını sıcak tut, başını serin!": Bu atasözünden mecazi manada da yararlanabiliriz. Ancak bu sefer kelimeleri aynen anlayalım. Ayaklarınızı, ayak bilekleri dahil, onbeş dakika süreyle sıcak suya sokun. Bu sırada başınızın üzerine de soğuk bir şey koyun. Sıcak su ayaklardaki damarların genişlemesine, soğuk kompres ise başınızdaki damarların daralmasına yol açar. Böylece de kan vücutta daha dengeli dağılma şansı bulur ve baştaki basıncı/ağrıyı da azaltır.
3-Sudan ucuz şifa mı var?: Her gün en azından iki litre su için. Susuzluk başağrısına yol açan en genel nedenlerden biridir. Çünkü, düzgün çalışabilmesi için beynin suya ihtiyacı vardır. Beyine giden su azalınca, daha fazla su gelmesini sağlamak için beyin damarları genişlemeye başlar. Bu genişleme ise beyin zarında sıkışmaya, dolayısıyla da ağrıya neden olur. Ramazanın ilk günlerinde yaşanan başağrısının önemli nedenlerinden birisi budur. Bu yüzden bir bardak suyla içilen ilaç kadar, içilen suyun da vücuda yararı vardır.
Eğer yüzünüz kızarmaya başınız ağırlaşmaya başlıyorsa bu vücudunuzun susuz kalmaya başladığının, yani başağrısının da bir işaretidir. Bunu hisseder etmez koca bir bardak suyu hemen için ki şiddetli bir başağrısı kapınızı çalmasın!
4-Yeşil Alma, Ağrı Kalma!: Yeşil elmanın kokusu bazı durumlarda başağrısını hafifletir. Ancak kesilmeden, soyulmadan sadece ısırarak yenmeli. Sevilen güzel bir koku da çoğu durumlarda başağrısını azaltır.
5-Şifalı Otlar, Maddeler: Kasımpatı (chrysanthemum parthenium), mağnezyum ve zencefil de başağrısını hafifletir. Kasımpatı özellikle inatçı migrenlerde çok kullanılır. Ağrının geleceğini hisseder etmez 30 damla kasımpatı özünü bir bardak suya damlatıp içiniz. Bunu her onbeş dakikada bir tekrarlayınız, ta ki ağrı tamamen geçinceye kadar. Genelde 2-3 doz yeterli olabilmektedir.
Ayrıca, migren ağrısı çekenlerin çoğunda magnezyum eksikliği vardır. Günde 200-400 mg mağnezyum alarak vücut takviye edilebilir. Başağrısında bir diğer genel neden hazımsızlıktır. Günde 500 mg’ı geçmemek üzere yemeklerden önce zencefil alarak bu sorunu da çözebiliriz. Ya da sabahları aç karnına bir elma yiyip üzerine bolca su içmelisiniz. Her gün bir diş sarmısak, bir yemek kaşığı sızma zeytinyağı ve bir çay kaşığı sirke alarak da pek çok sağlık sorunundan, dolayısıyla da başağrısından kurtulabiliriz.
6-Allâme Çayı: Eğer çok okuyor ya da gözlerinizi çok yoruyorsanız, allâme-i cihan olsanız başınız ağrımaya başlar. Bundan kurtulmak için yine kasımpatının bir türü olan (chrysantemum morifolium) çayı içiniz. Bir bardak kaynamış suya 7-8 kuru kasımpatı koyup 3-5 dakika bekleyiniz. Günde 3-4 bardak bu çaydan içiniz.
7-Bir Düzine Badem İçi: Badem içini aspirin yerine kullanabiliriz. Çünkü aspirinde bulunan aktif madde, salicin aynen bademde de vardır.
8-Reiki Tekniği: Geleneksel Japon tedavi tekniğidir. Baş, yüz, boyun ve vücudun diğer yerlerindeki şakralara (enerji merkezlerine) uygun bir şekilde dokunarak yapılan tedavi şeklidir. Vücudun kendi enerjisini koruyarak ve doğru kullanarak hastalıklarla başetmesini sağlar. Genelde ilk seansta rahatlama hissedilir, ancak migren başta olmak üzere çoğu tür başağrısı birkaç seanslık tedavi ve düzenli bir hayat tarzını gerekli kılabilir. Reiki uzmanı, bazı durumlarda, örneğin çok ciddi hastalıkların bir işareti olarak başağrısını teşhis ettiğinde, hastayı doktora da gönderebilir. Çevrede bir reiki uzmanı yoksa, iyi niyetinden emin olduğumuz, halim selim bir insanın dokunuşlarıyla da ağrıyı hafifletebiliriz. Önemli olan, dokunacak kişinin enerjisinin yerinde, sağlıklı, güvenilir, sevecen ve sakin olması, ayrıca hangi durumlarda vücudun hangi kısımlarına ne kadar süreyle dokunacağını bilmesidir. Reiki tekniği koruyucu sağlık bakımından da çok yararlıdır. Herhangi bir olumsuz yan etkisi yoktur.
9-Omurganın Düzeltilmesi (Chyropractic Tedavi): Pek çok kimsede başağrısının önemli bir nedeni omurlardaki kayma ya da sıkışmalardır. Bu gibi durumlarda omurganın düzeltilmesi gerekir. Bunun da chyropractic uzmanları tarafından yapılması şarttır. Genel sağlık açısından da zaman zaman bu tür koruyucu tedaviler gerekmektedir.
10-Günlük Tutun: Başağrısının olduğu günleri, saat ya da durumları, ağrının merkezlerini, tarzlarını bir kenara kaydedin. Böylece doktorda geçireceğiniz zamana da, kendi kesenize de daha fazla hakim olursunuz !
11-Doktora Görünün: Devamlı başağrıları bazı durumlarda çok ciddi sağlık sorunlarının işareti de olabilir. Karaciğer yetmezliği, tümör, menenjit gibi…Ani başgösteren, giderek şiddetlenen, görmemizi, konuşmamızı, hareketlerimizi etkileyen ağrılı durumlarda geç kalmadan bir doktora görünmekte yarar vardır. Ayrıca ensede tutukluk, şiddeetli ateşlenme durumlarında ya da kafamıza darbe yediğimiz kazalardan sonra ortaya çıkan yeni ve şiddetli bir ağrıdan sonra da doktora görünmemiz gerekir. Bir de yeni çıkan ve yan etkileriyle başgösteren başağrılarını ciddiye almak gerekir.



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Baş Ağrıları ve Çözümleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:)) :: » ● » Sağlık « ● « :: Sağlıklı Olan Herşey..-
Buraya geçin: