Malzemeler:
Milföy hamuru (tepsiye göre değişiyor)
2 adet yufka
Yarım kilo kıyma
3 adet domates
4 adet yeşil biber
3 baş soğan
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yarım çay kaşığı pul biber
1 şişe soda
Yapılışı:
Biraz sıvıyağlı tavada kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. Onlarda suyunu salıp çekince doğranmış domates ilave edilir. Baharatları ilave edilerek soğumaya bırakılır.
Tepsinin 1 sırası milföyler kaplıyacak şekilde sıralanır.
1 yufka didiklenir ve milföyün üzerini örtecek şekilde yayılır.
Üzerine börek harcı yayılır.
Tekrar 1yufka didiklenir ve harcın üzerini örtecek şekilde yayılır.
Daha sonra börek tepsisinin tümünü kaplayacak şekilde en son kat olarak milföyle kapatılır.
Milföyleri üçgen olacak şekilde kesildikten sonra 1 şişe sodayı heryere dökeriz. Üzerini başka bir tepsi yada alüminyum folyo ila kapatıp 1 gece buzdolabında bekletiriz. Ertesi gün 1 yumurta ve birazsıvıyağı çırpar, üzerine sürer ve yaklaşık 200 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiririz.
Afiyet Olsun.