Kereviz salatası
Malzemeler:
• 3 adet orta boy kereviz
• 4 adet ince havuç
• 15 adet küçük arpacık soğan
• 10 diş sarımsak
• yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
• 3-4 adet portakalın suyu
• 1 adet limonun suyu
• 4 adet patates
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 220 gr konserve mısır
• üzeri için: kereviz yaprakları
Hazırlanması:
1. Arpacık soğanları, sarımsağı, zeytinyağını tencereye koyun.
2. Havuçların kabuklarını soyun. Fındık büyüklüğünde küp küp doğrayıp tencereye ilave edin. Hepsini kavurun.
3. Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyin.
4. Kerevizlerin kabuklarını soyup yıkayın. Patateslerle aynı boyda doğrayıp hiç bekletmeden tencereye atın.
5. Üzerine 1 limonun suyunu gezdirin.
6. 10 dakika orta harlı ateşte çevirerek kavurun. Sıktığınız portakalların suyunu ilave edin.
7. Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin.
8. Tuzunu ilave edin. Salatayı piştiği tencerede soğutun.
9. Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine mısır serpin ve kereviz yapraklarıyla süsleyin.