Arpa Şehriyeli Salata
Geçenlerde epicurious'un tarifleri arasında dolaşırken arpa şehriyeli salata tarifine rastlamış, ileride denemek üzere bilgisayarıma kaydetmiştim. Annem birkaç gün önce arkadaşlarının bize geleceğini söyleyince ben de bu salatayı ve çilekli sauyer bisküvili pastayı yapmayı teklif ettim. Geçen yaz denediğimiz tel şehriye salatasını çok sevdiğimiz için bunun da güzel olacağını düşünüyordum, annemin söylediğine göre gerçekten de lezzetli bir salata olmuş. Tarifin aslındaki mor hindiba yerine kiraz domates ekleyip balzamik sirkeyi de çıkarttık ama ben gelecek sefere balzamik sirke ile denemeyi düşünüyorum...
Arpa Şehriyeli Salata
Malzemeler:
• 1,5 su bardağı arpa şehriye
• 1/3 su bardağı marine domates kurusu, doğranmış
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1/4 su bardağı balzamik sirke
• 1/4 su bardağı siyah zeytin, doğranmış (ben ayrıca biberli zeytin de ekledim)
• yarım su bardağı dolmalık fıstık, kavrulmuş
• yarım su bardağı taze nane, doğranmış
• yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri (ben eski kaşar kullandım)
• 2 diş sarımsak, doğranmış (arzuya göre)
Hazırlanması:
1. Şehriyeleri tuzlu kaynar suda çok hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Sularını iyice süzdürüp geniş bir kaseye alın.
2. Kurutulmuş domatesleri, yağı, sirkeyi ve zeytinleri ilave edip iyice karıştırın. Karışımın oda sıcaklığında soğumasını sağlayın. (Dilerseniz bu aşamada üzerini kapatıp buzdolabına kaldırabilir, servis yapana kadar bekletebilirsiniz. Servis yapmadan çıkartıp tekrar oda sıcaklığına gelmesini sağlayın ve bir sonraki adıma geçin.)
3. Fıstıkları, naneyi, kaşarı ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber serpip servis yapın.