Ton Balıklı Tabbule:
Bu salatayı da eşimin arkadaşlarının ve eşlerinin geldiği akşam için yapmıştım. Tarifin aslı F&W dergisinden, ben sadece bulguru su yerine limon suyuyla ıslattım.
Malzemeler:
• 1 su bardağı bulgur
• 3-4 limonun suyu
• 6 taze soğanın beyaz kısımları, doğranmış
• 6 turp, ince ince doğranmış
• 1 havuç, rendelenmiş
• 1/4 su bardağı maydanoz, doğranmış
• 1/4 su bardağı taze nane, doğranmış
• 1 kutu zeytinyağında ton balığı (yağını dökmeyin)
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 3/4 tatlı kaşığı tuz
• 1/4 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Hazırlanması:
1. Bulguru geniş bir kaba alıp üzerine geçecek kadar limon suyu ilavesiyle 15 dakika bekletin. 15 dakikanın sonunda çatalla karıştırın.
2. Soğanı, turpları, havucu, maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırın.
3. Ardından yağıyla beraber ton balığını, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ilave edin. Tadını kontrol edip gerekirse bir miktar daha limon suyu, yağ ve tuz ilavesi yapın.