Mısır usulü dereotlu ve naneli beyaz peynir salatası:
Bu tarifi BBC Good Food dergisinin temmuz 2004 sayısında yer verdiği basit salatalar konusunda bulmuştum. But tarif özellikle pita ekmeği ile sabah kahvaltılarında çok güzel oluyor.
Malzemeler:
• 200gr beyaz peynir
• 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
• yarım limonun suyu
• 1 orta boy salatalık, doğranmış
• 1 küçük kırmızı soğan, doğranmış (arzuya göre)
• 2 yemek kaşığı taze nane, doğranmış
• 2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
• 2 yemek kaşığı dereotu, doğranmış
Hazırlanması:
1. Beyaz peyniri bir kaba ufalayın. Zeytinyağı ve limon suyuyla biraz ezip üzerine karabiber serpin. Yavaşça salatalık, soğan ve otlarla karıştırın. (Ben salatalığı kenarına dizerek servis yapmayı tercih ettim.)
Balzamik Tavuklu Şeftali Salatası
Bu da Good Food'un aynı sayısından bir tarif.
Malzemeler:
• 2 yemek kaşığı balzamik sirke
• 4 tavuk göğsü fileto
• 2 şeftali
• 100gr körpe ıspanak (ben ıspanak yerine semizotu kullandım)
• 1 avuç fesleğen yaprağı
Hazırlanması:
1. Fırını ızgara ayarına getirin ve fırın teline folyo serin. 1 yemek kaşığı sirkeyi 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın. Etleri bu sosa bulayın. Tek sıra olacak şekilde folyonun üzerine dizip her iki tarafını 10-12 dakika pişirin.
2. Şeftalileri dilimleyin. Körpe ıspanakları servis tabağına yayın. Etleri şeftalilerle beraber ıspanak yapraklarının üzerine serpiştirin. Üzerine fesleğenin yarısını serpin. Kalan fesleğini kalan sirke, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.