Salatalar
Şeyma'nın ev sahipliğinde gerçekleştireceğimiz etkinlğimizin yayınlanma günü geldi. Portakal Ağacı'nın üçüncü, yemek etkinliklerimizin de birinci yaşını doldurduğu bugün için birkaç tarif birden denedim. İlk tarif genelde hafif birşeyler yemek için gittiğimz cafe'de benim seçimim olan baharatlı tavuk salatası. Cafenin sitesinden salata malzemeleri ile F&W sitesindeki baharatlı tavuk tarifini birleştirince ortaya üstteki salata çıktı.
Baharatlı Tavuk Salatası:
Malzemeler:
• 1 yemek kaşığı pul biber
• 2 tatlı kaşığı toz kimyon
• 1 tatlı kaşığı toz kişniş
• tuz
• 4 adet ince tavuk göğüs
• zeytinyağı
• 1 paket dört mevsim salata yeşilliği
• 2 adet salatalık, halka halka kesilmiş
• 4 adet taze mantar, doğranmış
• 2 adet turp, doğranmış
• 10 adet kiraz domates
Hazırlanması:
1. Bir kabın içinde pulbiber, kimyon, kişniş ve yarım tatlı kaşığı tuzu karıştırın. Tavuk göğüslerini baharat karışımına bulayın. Zeytinyağı ile yağlanmış fırın tepsisine alıp fırının ızgara ayarında her iki tarafını 4 dakika pişirin. Etleri kesme tahtasına alıp hafifçe soğutun ve verev şekilde kesin.
2. Etleri diğer salata malzemeleri ile karıştırıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.