Tez Pişti
Malzemeler:
-1 litre süt
-1 su bardağı şeker
-3 çorba kaşığı pirinç unu
-2 yumurta akı
-yarım paket vanilya
Yapılışı:Süt
şekerle kaynatılır.
Yarım bardak soğuk süt ile ezilmiş pirinç unu şekerli süte karıştırılıp pişirilir. Vanilya konur.Bu muhallebinin yar
ısı kaselere boşaltılır.
Geri kalanı hafif ateşte iken, iki yumurta akı çarpılır, kar haline getirilir.Ate
şteki muhallebi aklara ilave edilip karıştırılır.
Kaselerin üzerine doldurulur. (kaselerin ateşe da yanıklı olması gerekir.)
İçinde su bulunan tepsiye dizilir. Fırında üstleri kızartılır. (ısının üstten verilmesi gerekir.) Not:
muhallebileri fırına koymadan, üzerlerine biraz pudra şekeri elerseniz daha güzel kızarır.