Sütlü Kadayıf Tatlısı
MALZEMELER:
250 gr tel kadayıf
100 gr ceviz
1 su b. tozşeker
1 lt. süt
1 p. vanilya
HAZIRLANIŞI:
Kadayıf bir kaba alınır üzerine 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ dökülür ve
heryerine gelecek şekilde karıştırılır.kadayıfın yarısı bir fırın kabına
alınır hafif bastırılır.üzerine iri kırılmış ceviz eklenir.bunun üzerine
kalan kadayıf alınır ve hafifçe bastırılarak düzlenir.180 dercede
fırında pişirilir.kadayıflar pişerken üzeri için; 1 lt süt, tozşeker ve
vanilya bir tencereye alınır.pişen kadayıflar fırından alınır.
süt, şeker karışımı ılık kıvama gelince ocaktan alınır.
pişen kadayıfların üzerine dökülür.Pamuk gibi bir kadayıf tatlısı..
Çalışan hanımlar için çok da pratik..