Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))

****
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ****aşure ******

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
d!qmenL€éé
GraFiKer
GraFiKer
d!qmenL€éé


Mesaj Sayısı : 3528
Rep Gücü : 3753
Rep puanı : -21
Kayıt tarihi : 02/07/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
****aşure ****** Img_left3495/10000****aşure ****** Empty_bar_bleue  (3495/10000)
AktifLik:
****aşure ****** Img_left3500/10000****aşure ****** Empty_bar_bleue  (3500/10000)
GüçLüLük:
****aşure ****** Img_left3490/10000****aşure ****** Empty_bar_bleue  (3490/10000)

****aşure ****** Empty
MesajKonu: ****aşure ******   ****aşure ****** Icon_minitimeC.tesi Tem. 05, 2008 7:58 pm

AŞURE



Malzemeler:

- 1 1/2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 küçük konserve haşlanmış nohut (yaklaşık 1 bardak)
- 1 küçük konserve haşlanmış kuru fasulye
- 15 su bardağı su
- 4–4 1/2 su bardağı tozşeker
- 1/2 su bardağı ceviz içi
- 1/2 su bardağı kuru uzum
- 10 adet kuru incir
- 10 adet kuru kayısı
- Arzuya göre 1 yemek kaşığı gülsuyu, kabukları ile birlikte küçük dilimlenmiş 1 orta boy portakal

Süslemek için:

- Tarçın
- Kuş üzümü
- Ceviz içi
- Çam fıstığı

Yapılışı:

Aşurelik buğdayı yıkayıp tencerenin içerisinde 5 bardak su ile aksamdan ıslatın.
Ertesi gün 5 bardak daha su ilavesiyle tencereyi ocağa koyup kaynatın. Kaynadığında üzerinde oluşan köpükleri kepçe ile alin.
Yaklaşık 4 saat kadar buğday iyice ezilip koyu çorba kıvamına gelene kadar pişirin.
Bu arada incirlerin saplarını ayıklayıp küçükçe doğrayın. Kayısılarıda ayni şekilde doğrayıp üzümlerle birlikte 2 bardak su içinde 1–2 saat öncesinden bekletip yumuşatın.
Buğday kıvamını aldıktan sonra suyu ile birlikte incir, kayısı ve üzümleri boşaltıp isterseniz portakal dilimlerinize ekleyerek 5 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin.
Kaynamakta olan buğdayın kıvamı çok koyu olursa kalan 3 su bardağı suyu ilave ederek kıvamını ayarlayın.
Ocağın altını kapatmadan 1–2 dakika önce sekerini ilave edip karıştırdıktan sonra altını kapatıp gülsuyunu ilave edin.
Servis tabaklarına alıp üst malzemesi ile süsleyip servise hazır hale getirin.


****aşure ****** Asurecn3
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
****aşure ****** Img_left4450/10000****aşure ****** Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
****aşure ****** Img_left4500/10000****aşure ****** Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
****aşure ****** Img_left4475/10000****aşure ****** Empty_bar_bleue  (4475/10000)

****aşure ****** Empty
MesajKonu: Geri: ****aşure ******   ****aşure ****** Icon_minitimePaz Tem. 06, 2008 11:03 am

paylaşım için saol
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
****aşure ******
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:)) :: » ● » Pasta-Börek Tarifleri =)=) « ● « :: Tatlılar-
Buraya geçin: