MALZEMELER
1 paket margarin (tereyağda olabilir)
1 su bardağı şeker
1 büyük paket kakao (100 gr )
2 paket büsküvi ( 350 gr )
hindistan cevizi
ceviz veya isteye bağlı fındık, fıstık
isteğe bağlı kuru üzüm,damla çikolatada kullanılabilir
ARAP BACI TATLIMIZIN HAZIRLANIŞI
Margarinimizi eritiyoruz, geniş bir kabımızın içine erittiğimiz margarini döküp,içine şekerimizi koyup çırpma telimizle çırpıp şekerimizin erimesini sağlıyoruz,daha sonra kakaomuzuda koyup karıştırma işlemimize devam ediyoruz.
Karışımımızın içine bisküvilerimizi kırıp atıyoruz en son cevizlerimizide ( cevizlerimiz çok ufalanmasın biraz dişe dokunaklı olursa daha iyi olur ) ekleyip iyice yoğuruyoruz. Karışımımızın toparlanmadığını göreceksiniz içine gerektiği kadar su veya süt koyarsanız daha iyi elinizde şekil vereceksiniz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hindistan cevizine,toz haline getirilmiş cevize veya pasta süslerine bulayıp servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN