Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))

****
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Yiyecekler neden tuzlanır?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
BLacK White
Uzman Moderatör
Uzman Moderatör
BLacK White


Mesaj Sayısı : 3730
Rep Gücü : 12491
Rep puanı : 27
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28
Nerden : SssSammSssSuN

Dikkat : Küçük OsmanCık .d

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Yiyecekler neden tuzlanır? Img_left3150/10000Yiyecekler neden tuzlanır? Empty_bar_bleue  (3150/10000)
AktifLik:
Yiyecekler neden tuzlanır? Img_left3200/10000Yiyecekler neden tuzlanır? Empty_bar_bleue  (3200/10000)
GüçLüLük:
Yiyecekler neden tuzlanır? Img_left3175/10000Yiyecekler neden tuzlanır? Empty_bar_bleue  (3175/10000)

Yiyecekler neden tuzlanır? Empty
MesajKonu: Yiyecekler neden tuzlanır?   Yiyecekler neden tuzlanır? Icon_minitimePaz Haz. 21, 2009 2:39 pm

Yiyecekler neden tuzlanır?

Yiyeceği tuzlamak insanlık tarihinde bilinen en eski koruma metodudur. Arkeolojik kazılarda bu usulün taş devrinde bile bilindiğine dair bulgular edilmiş, hatta Çin'de M.Ö. 2000 yıllarına kadar dayanan kayıtlar bulunmuştur. Romalılar eti, zeytini, karidesi, balığı ve peyniri tuzlayarak saklıyorlardı. Eski Mısır'da ölülerin vücutları bozulmamaları için tuzla kaplanıyordu.
Tuz suyu çok seven bir kimyasaldır. Yiyecekti suyu emerek, bakterilerin gelişmek için muhtaç oldukları nemli ortamı ortadan kaldırır ve bakterilerin yiyeceği bozmalarını önler. Tuz aynı zamanda bu bakterileri de kendisi doğrudan öldürür. Günümüzde eti muhafaza etmek için, tuza kuvvetli bir bakteri düşmanı olan "potasyum nitrat" da eklenmektedir.
Aslında tuzlama bir tür pişirmedir. Et ve balığı tuzladığımızda aynen onları pişirmişiz gib bir kimyasal reaksiyon oluşur (lakerdayı hatırlayın). Tuzlanan ette proteinler gevşer, çözünür ki bu et ısıtıldığında olan olay ile aynıdır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://happyworld.forumn.biz
 
Yiyecekler neden tuzlanır?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» kanserle savasan yiyecekler
» Kar neden beyaz renklidir?
» Neden Esneriz?
» Neden Terleriz?
» Domates Neden Meyvedir?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:)) :: » ● » Düşün BaKaLım x) « ● « :: BunLarı BiLiyor musunuz ?-
Buraya geçin: