Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))

****
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Dünyayı Değiştiren 10 Bilimsel nesne

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
BLacK White
Uzman Moderatör
Uzman Moderatör
BLacK White


Mesaj Sayısı : 3730
Rep Gücü : 12491
Rep puanı : 27
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28
Nerden : SssSammSssSuN

Dikkat : Küçük OsmanCık .d

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Dünyayı Değiştiren 10 Bilimsel nesne Img_left3150/10000Dünyayı Değiştiren 10 Bilimsel nesne Empty_bar_bleue  (3150/10000)
AktifLik:
Dünyayı Değiştiren 10 Bilimsel nesne Img_left3200/10000Dünyayı Değiştiren 10 Bilimsel nesne Empty_bar_bleue  (3200/10000)
GüçLüLük:
Dünyayı Değiştiren 10 Bilimsel nesne Img_left3175/10000Dünyayı Değiştiren 10 Bilimsel nesne Empty_bar_bleue  (3175/10000)

Dünyayı Değiştiren 10 Bilimsel nesne Empty
MesajKonu: Dünyayı Değiştiren 10 Bilimsel nesne   Dünyayı Değiştiren 10 Bilimsel nesne Icon_minitimeC.tesi Haz. 20, 2009 4:16 pm

Apollo 10 kapsülü

40 yıl önce 3 astronotun Ay'a çıkışları sırasında içinde oldukları kapsülden bu yana teknoloji çok gelişti . Apollo 10 insanlara evrendeki bilinmeyen yerler hakkında yaratıcı ve ilham verici bir araç olarak dünyayı değiştirdi.




Thompson'un atmosferik makinesi

Bu makine işlevi fazla ve pratik olan ilk buhar makinesi.. İlki 1712 yılında icat edilmiş ve enerji krizine çözüm getirmişti. Sanayi Devrimi'nin müjdeleyicisi niteliğindeydi.




Elektrikli telegraf

Dünya'nın patentli ve mükemmel ilk telekominikasyon icadı olarak tarihe geçti. 1837 yılında Charles Wheatstone ve William Cooke tarafından geliştirilen makineyle uzun mesafeler arasından elektrikli ilk iletişim kurulmuş oldu.




Ford

Kitlesel üretim anlamında bir ilki gerçekleştiren Ford Motor Company motorlu araçları büyük bir market haline getirmiş oldu.




Pilot ACE bilgisayar

Pilot ACE adlı bilgisayar ilk programını 10 Mayıs 1950 tarihinde yürütmeye başladı. Döneminin en hızlı bilgisayarı özelliğini kazanmıştı. Dünya'yı değiştirme sebebi ise şu anki bilgisayar teknolijisine zemin hazırlaması oldu.




V2 Roket

1942 yılında Wernher von Braun tarafından geliştirilen bu roketin yapısı İkinci Dünya Savaşı'nı Almanya'nın kazanmasını sağlayamadı. Savaş sonrası ABD'ye giden von Braun balistik programlamalar konusunda çalışmaya başladı. Ardındane NASA'ya giren ve Ay'a giden Apollo 11'in roketi olan Saturn V'nin fikir babalarından birisi oldu.




Penisilin

Dünya'nın ilk antibiyotiği olan penisilin 1928 yılında Alexander Fleming tarafından geliştirildi. 1940'ın ortalarında ise İngiltere ve ABD'de hastalar tarafından kullanılmaya başlandı. Bu gelişmeyle birlikte ilaç piyasası hareketlendi.





Çifte sarmallı DNA

DNA molekülerinin çifte sarmallı yapısıyla ilgili ilk bulgular 953 yılında Crick ve Watson tarafından elde edildi. Organizmaların genler içinde ve hücrelerin işleyişinin anlaşılmasında büyük önemi oldu. Bu gelişme genetikle ilgili bilimsel araştırmaların kalbinde bulunmaya devam edecek.




X ray makinesi

Alman fizikçi Wilhelm Röntgen tarafından 1895 yılında keşfedilen röntgen hastalara teşhis konulmasında doktorların en büyük yardımcısı olmuştu. Bu keşiften yalnızca birkaç ay sonra Russel Reynolds X ray setini icat etti. Bu icatla birlikte hastalara gereksiz ameliyat yapılmasına gerek kalmadı.



Stephenson Roketi

1829'da İngiltere'nin Manchester kentinde kullanılmaya başlayan roketin dizayn prensipleri sonraki 150 yıl boyunca insan ve mal taşınmasında standart halini aldı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://happyworld.forumn.biz
 
Dünyayı Değiştiren 10 Bilimsel nesne
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:)) :: » ● » Düşün BaKaLım x) « ● « :: BunLarı BiLiyor musunuz ?-
Buraya geçin: