Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))

****
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 MUTFAKLA İLGİLİ HİJYEN KURALLARI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
MUTFAKLA İLGİLİ HİJYEN KURALLARI Img_left4450/10000MUTFAKLA İLGİLİ HİJYEN KURALLARI Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
MUTFAKLA İLGİLİ HİJYEN KURALLARI Img_left4500/10000MUTFAKLA İLGİLİ HİJYEN KURALLARI Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
MUTFAKLA İLGİLİ HİJYEN KURALLARI Img_left4475/10000MUTFAKLA İLGİLİ HİJYEN KURALLARI Empty_bar_bleue  (4475/10000)

MUTFAKLA İLGİLİ HİJYEN KURALLARI Empty
MesajKonu: MUTFAKLA İLGİLİ HİJYEN KURALLARI   MUTFAKLA İLGİLİ HİJYEN KURALLARI Icon_minitimePaz Mayıs 17, 2009 4:30 pm

MUTFAKLA İLGİLİ HİJYEN KURALLARI

Kullanılan malzemelerin yüzey özellikleri, kalitesi, mutfağın yerleşme planı kuralların uygulanmasını kolaylaştırır şekilde olmalıdır. Yabancı parçalar, cam kırıkları, kırık araç gereç, tezgahlardaki çentik ve bütünlüğünü bozan her tür zedelenme ve kırılma temizlik açısından risk oluşturur.

Mutfakta yiyecek malzemesi kabul yeri, yiyeceklerin işlem gördüğü bölüm, artık ve bulaşıkların bulunduğu alanlar ve temiz kapların muhafaza olduğu yerler birbirinden ayrı olur.

Yerlere dökülen yiyecek maddeleri hemen kaldırılır ve zemin temizlenir.

Yemek kapları yıkanmadan önce, yemek artıklarının temizlenmeleri gerekir. Spatula, bulaşık telleri ve fırçalar bu işlem için kullanılacak araçlardır. Su ile durulama kirleri daha da azaltır. Tabakların makineye uygun şekilde yerleştirilmesi yıkamanın etkililiği için, yıkama işlemine kadar makinenin kapalı tutulması ise ortamın temizliğinin korunması için önemlidir. Bulaşıkların bir yerden bir yere taşınması ve yıkanmak için açıkta bekletilmesi mikropların bulaşmasını ve çoğalmasını artıran bir durumdur.




Bulaşık makinesi fırın ve ocakların temizliği, geniş yüzeyleri ve yiyecek artıkları ile temasları nedeniyle özellik taşır. Mekanik temizlikleri yiyecekler kurumadan spatula ve fırça ile yapılır. Başarı sağlanamayan durumlarda 1/50 konsantrasyonda sulandırılmış çamaşır suyu ile yüzey uygunsa göllenme yapılarak, değilse silinerek yiyecekler uzaklaştırılır.

Yer temizliğinde kullanılan araçlar, tezgah gibi çalışma zemini temizliğinde kesinlikle kullanılmazlar.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
MUTFAKLA İLGİLİ HİJYEN KURALLARI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Formula1 Turkiye kurallari

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:)) :: » ● » Sağlık « ● « :: Sağlıklı Olan Herşey..-
Buraya geçin: