Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))

****
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 BESİNLERLE İLGİLİ HİJYEN KURALLARI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
BESİNLERLE İLGİLİ HİJYEN KURALLARI Img_left4450/10000BESİNLERLE İLGİLİ HİJYEN KURALLARI Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
BESİNLERLE İLGİLİ HİJYEN KURALLARI Img_left4500/10000BESİNLERLE İLGİLİ HİJYEN KURALLARI Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
BESİNLERLE İLGİLİ HİJYEN KURALLARI Img_left4475/10000BESİNLERLE İLGİLİ HİJYEN KURALLARI Empty_bar_bleue  (4475/10000)

BESİNLERLE İLGİLİ HİJYEN KURALLARI Empty
MesajKonu: BESİNLERLE İLGİLİ HİJYEN KURALLARI   BESİNLERLE İLGİLİ HİJYEN KURALLARI Icon_minitimePaz Mayıs 17, 2009 4:30 pm

BESİNLERLE İLGİLİ HİJYEN KURALLARI



Besinler alındıktan sonra bekletilmeden buzdolabı ya da dolaplara kaldırılır. Son kullanma tarihleri geçmeden kullanılır. Kırık, çatlak ve kirli yumurtalar alınmaz. Zedelenmemiş ve beresiz alınmış sebze ve meyvalardaki toz, toprak, ilaç kalıntıları temiz bol akar suda yıkanır. Sebzelerin hazırlandığı tezgah diğerlerinden ayrıdır.



Dondurulmuş besinler sıcak ortamda değil buz dolabında çözülür, çözüldükten sonra tekrar dondurulmaz. Dondurulmalarına rağmen gıdalarda çürüme bir ölçüde devam eder. Çözme işlemi sırasında bu süreç hızlanır ve oda ısısında uzun sürede çözülen gıdalar kolaylıkla bozulabilir. Özellikle et, kıyma gibi yiyecekler mikropların üremesi için ideal ortamı oluşturur. Bazı buzluk ve derin dondurucuların kapaklarında gıdaların en fazla ne kadar süreyle saklanabileceğine ilişkin bilgi vardır. Gıdaların saklanmasında buna dikkat edilmeli aynı türden gıdaların eski ve yeni üretilmişleri aynı ortamda saklandığında önce eskilerinin tüketilmesine özen gösterilmelidir.

Besin hazırlama alanlarının temizliği besinler kaldırıldıktan sonra yapılır. Özellikle et suları ya da her çeşit etten yapılmış gıdalarla bulaşmış yüzey, alet ve malzemelerin temizliği çok önemlidir. Bu tür yüzey ve malzemeler iş biter bitmez, hemen soğuk suyla akıtılmalı, sonra da yüksek ısıda su ve deterjan kullanılarak temizlenmelidir. Yüzey temizliği için çamaşır suyu da kullanılabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
BESİNLERLE İLGİLİ HİJYEN KURALLARI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Formula1 Turkiye kurallari

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:)) :: » ● » Sağlık « ● « :: Sağlıklı Olan Herşey..-
Buraya geçin: