Herşey Gülümse(t)mek İçin...:)) **** |
| | SütLü TaTLıLaR =) =) | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
İrem EmeKçi
Mesaj Sayısı : 4746 Rep Gücü : 11508 Rep puanı : 103 Kayıt tarihi : 30/06/08 Yaş : 28
Güç Sistemi Başarı Puanı: (4450/10000) AktifLik: (4500/10000) GüçLüLük: (4475/10000)
| Konu: SütLü TaTLıLaR =) =) C.tesi Mayıs 02, 2009 8:47 pm | |
| Altım Çikolata Üstüm Karamel
ALTIM ÇİKOLATA,ÜSTÜM KARAMEL
Malzeme
4 su bardağı süt1 kutu krema (200 ml), 2 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, ¼ su bardağı su, 5 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya, 1 paket bitter çikolata (80 gr)
Yapılışı
Şekeri ve suyu dibi yapışmaz bir tencereye boşaltın. Orta ateşte şekeri yakmadan karamelleştirin. Rengi kahverengiye döner dönmez ocaktan alıp üzerine kremayı döküp kızlıca karıştırın. Daha sonra tekrar ocağa alıp üzerine 3 su bardağı sütü ilave edip karıştırmaya devam edin. Kalan 1 bardak sütü de nişastayla ayrı bir kapta karıştırın. Ocaktaki üst kaynamaya başladığında nişastalı sütü çok yavaş bir şekilde tencereye aktarıp hızlıca karıştırın. Bu arada yumurta sarılarını ayrı bir kapta çatalla iyice karıştırın. Puding koyulaşmaya başladığında yumurtaları da aktarıp yine hızlıca karıştırın. 2-3 dk daha ocakta tuttuktan sonra son olarak vanilyayı da ilave edip ocaktan alın. Yaklaşık 1 su bardağı kadar karamelli pudingi ayrı bir kapta kırdığınız bitter çikolatayla karıştırıp erimesini sağlayın. Kupların tabanına yaklaşık 2 çorba kaşığı kadar önce çikolatalı puding ten aktarın. Üzerine de karamelli pudingi dökün. Buzdolabında yaklaşık 4-5 saat kadar beklettikten sonra servis yapın. Üzerine krem şanty ialvesi yaparak servis yapabilirsiniz.
| |
| | | İrem EmeKçi
Mesaj Sayısı : 4746 Rep Gücü : 11508 Rep puanı : 103 Kayıt tarihi : 30/06/08 Yaş : 28
Güç Sistemi Başarı Puanı: (4450/10000) AktifLik: (4500/10000) GüçLüLük: (4475/10000)
| Konu: Geri: SütLü TaTLıLaR =) =) C.tesi Mayıs 02, 2009 8:47 pm | |
| Çilek Soslu Dondurma
ÇİLEK SOSLU DONDURMA
Malzeme
1 lt süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 kutu krema (200 ml), 1 paket vanilin
sos için 250 gr çilek, 2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
Sütü tencereye alın. Ocağa koyup kaynatın. Diğer yanda toz şeker ve salepi karıştırın. Kaynayan süte aktarıp hızlıca karıştırın. 2-3 dk kaynadıktan sonra 1 kutu kremayı ilave edin. Yaklaşık 10-15 dk kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilini ekleyerek savurup havalandırarak karıştırın. Bu işlemle dondurmayı soğutun. Daha sonra dondurma kalıbına koyarak buzluğa koyun. Diğer yanda çilekleri ve şekeri el blenderi yardımıyla karıştırıp püre haline getirin. Dondurmanızı çilekli sos ile birlikte ikram edin.
| |
| | | İrem EmeKçi
Mesaj Sayısı : 4746 Rep Gücü : 11508 Rep puanı : 103 Kayıt tarihi : 30/06/08 Yaş : 28
Güç Sistemi Başarı Puanı: (4450/10000) AktifLik: (4500/10000) GüçLüLük: (4475/10000)
| Konu: Geri: SütLü TaTLıLaR =) =) C.tesi Mayıs 02, 2009 8:47 pm | |
| Fındıklı Keşkül
FINDIKLI KEŞKÜL
Malzeme
1 lt süt, 3 çorba kaşığı nişasta, 1 kahve fincanı Hindistan cevizi, 1 su bardağına yakın toz şeker, 1 kahve fincanı çok ince çekilmiş fındık içi, 1 paket vanilin
Yapılışı
Bir tencerenin içine süt, toz şeker, hindistan cevizini ekleyerek iyice karıştırın. Diğer yanda nişastayı üzerini geçecek kadar su koyarak karıştırıp ezin.Tatlı kaynamaya başlayınca nişastayı ekleyip hızlıca karıştırın. Ardından fındığı ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin. Ocaktan bir kenara alıp kaselere paylaştırın. Üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsledikten sonra buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra servise sunun.
| |
| | | İrem EmeKçi
Mesaj Sayısı : 4746 Rep Gücü : 11508 Rep puanı : 103 Kayıt tarihi : 30/06/08 Yaş : 28
Güç Sistemi Başarı Puanı: (4450/10000) AktifLik: (4500/10000) GüçLüLük: (4475/10000)
| Konu: Geri: SütLü TaTLıLaR =) =) C.tesi Mayıs 02, 2009 8:47 pm | |
| İrmikli Puding
İRMİKLİ PUDİNG
Malzeme
1 lt süt, 7 yemek kaşığı toz şeker, 1 su bardağına yakın toz şeker, 1 paket vanilya, 50 gr margarin , üzerine; hazır çikolata sosu
Yapılışı
Bir tencereye süt, irmik ve toz şekeri koyun. Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dk kısık ateşte pişirin. Ocaktan almaya yakın margarini ve vanilini ekleyip iyice karıştırın. Yuvarlak bir borcama pudingi dökün. Üzerine hazırladığınız çikolata sosunu da ekleyin. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra dilimleyerek servise sunun.
| |
| | | İrem EmeKçi
Mesaj Sayısı : 4746 Rep Gücü : 11508 Rep puanı : 103 Kayıt tarihi : 30/06/08 Yaş : 28
Güç Sistemi Başarı Puanı: (4450/10000) AktifLik: (4500/10000) GüçLüLük: (4475/10000)
| Konu: Geri: SütLü TaTLıLaR =) =) C.tesi Mayıs 02, 2009 8:48 pm | |
| Kremalı Sütlaç
KREMALİ SÜTLAÇ
Malzeme
1 lt süt, 2 çay bardağı pirinç, 1 Su bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı nişasta, 200 ml krema (1 kutu), 1 paket şekerli vanilin
Yapılışı
Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesi yaparak ezilemeyecek şekilde haşlayın. Başka bir tencereye sütü,toz şekeri ve haşladığınız pirinçleri koyarak orta ateşte kaynatın. Nişastayı komposto tabağında üzerini geçecek kadar su koyarak eritin. Kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş akıtıp hızlıca karıştırın. 2-3 dk kaynadıktan sonra kremayı ekleyin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp içine vanilini ekleyip karıştırın. Ardından kaselere paylaştırın. Son olarak üzerine tarçın serperek servise sunun
a | |
| | | İrem EmeKçi
Mesaj Sayısı : 4746 Rep Gücü : 11508 Rep puanı : 103 Kayıt tarihi : 30/06/08 Yaş : 28
Güç Sistemi Başarı Puanı: (4450/10000) AktifLik: (4500/10000) GüçLüLük: (4475/10000)
| Konu: Geri: SütLü TaTLıLaR =) =) C.tesi Mayıs 02, 2009 8:48 pm | |
| Çikolatalı Puding Pazartesi, 20 Nisan 2009 07:35
Pudingi sevmeyenimiz yoktur herhalde. Birde çikolatalı olursa değmeyin keyfimize. Oğlumda özellikle çikolatalı pudinge bayılır. Hazır pudingleri oğluma yedirmeyi pek sevmiyorum. Bu yüzden de pek yapmıyorum.
Çikolatalı pudingi ilk defa yaptım. Bugüne kadar denediğim sütlü tatlı tarifleri harmanlayarak bu tarifi elde ettim. Süper oldu. Özellikle çikolatanın tadı çok yakıştı. Kremaya duyduğum sevgi malum. İkisi bir arada olunca sonuçta mükemmel bir sütlü tatlı çıktı ortaya. Koyulaştıktan(buzdolabında dinlendikten) sonra ki kıvamı hazır pudingler gibi oldu.
Oğluma yedirirken duyduğum huzur da ayrı bir keyif verdi bana.
Sizde çikolatalı puding seviyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
ÇİKOLATALI PUDİNG
Malzeme
1 lt süt, 1 kutu krema (200 ml), 2 adet yumurta sarısı, 2.5 çay bardağı toz şeker, 3 çorba kaşığı nişasta, 2 paket bitter çikolata (80 gr*2), 2 çorba kaşığı kakao , 1 paket vanilin
Yapılışı
Derin bir tencerenin içine süt, yumurta sarısı, şeker ve kakao ekleyip karıştırın. Ayrı bir kasenin içine nişasta ve eritmek için çok az su ilave edip iyice karıştırın. Tencerenin içine ekleyip karıştırın. Ocağın altını açıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan 2-3 dk sonra kremayı ekleyip 2 dk daha karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilini ve çikolataları kırarak tencereye ekleyip karıştırın. Kaselere boşaltıp soğumasını sağlayın. Daha sonra buzdolabına koyup 3-4 saat bekletin. Süsleyerek servis edin.
TİJENDEN NOT: Pişirdikten sonra tatlı size biraz sulu gelebilir. Dolaba koyup dinlendirdiğinizde çikolatanın sayesinde koyulaştığını göreceksiniz. Bu yüzden mutlaka bir süre buzdolabında dinlendirin.
| |
| | | | SütLü TaTLıLaR =) =) | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|