Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))

****
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Sebze Yemekleri =)=)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4450/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4500/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4475/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Sebze Yemekleri  =)=) Empty
MesajKonu: Sebze Yemekleri =)=)   Sebze Yemekleri  =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:41 pm

Fırında Beşamelli Sebze


FIRINDA BEŞAMELLİ SEBZE

Malzeme

½ kg brokoli, 1 adet orta boy kabak, 2-3 adet havuç, 1 adet orta boy patlıcan, ½ çay bardağı zeytinyağı, üzerine kaşar peyniri

Beşamel sos

2 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un, 50 gr margarin, tuz, karabiber

Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyun. Kabakların ve havuçların kabuklarını kazıyın. Ardından tüm sebzeleri verev şeklinde doğrayın. Bir tavaya zeytinyağının koyun. Sırayla önce havucu 4-5 dk soteleyin. Ardından kabak ve patlıcanları ekleyip 7-8 dk sotelemeye devam edin. Brokolileri çiçeklerine ayırdıktan sonra tuzlu suda dağılmayacak şekilde haşlayın. Sos tenceresine margarini koyup eritin. Unu ilave edip kokusu gidinceye kadar kavurun. Ilık sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın. Fırın kabına sebzeleri tuz ve karabiber ekleyerek düzgünce yerleştirin. Üzerine beşamel sosu dökün. Son olarak üzerine kaşar peynirini serpip önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar pişirin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4450/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4500/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4475/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Sebze Yemekleri  =)=) Empty
MesajKonu: Geri: Sebze Yemekleri =)=)   Sebze Yemekleri  =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:41 pm

Fırında Beşamelli Mantar


FIRINDA BEŞAMELLİ MANTAR

Malzeme

½ kg mantar, ½ çay bardağı sıvı yağ, tuz, karabiber

Beşamel sos

2 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un, 50 gr margarin, tuz, karabiber, 30 gr tereyağı

Yapılışı

Mantarlar yıkandıktan sonra ince olamayacak şekilde dilimlenir. Tavaya sıvı yağını koyup ısıtın. Mantarları tavaya ekleyip 4-5 dk soteleyin. Sos tenceresine margarini koyup eritin. Unu ilave edip kokusu gidinceye kadar kavurun. Ilık sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın. Küçük fırın kablarına tereyağı sürün. Üzerine mantarları paylaştırın. Beşamel sosunu da ekleyin. Son olarak ta kaşar peyniri serpip önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar pişirin.

Tijenden Not: Mantarları bol su altında yıkamayın veya suda bekletmeyin. Aksi taktirde mantarlar suyu sünger gibi emer ve pişerken suyunu salarak lezzetini kaybeder. Ayrıca mantarları sotelerken tuz da atmayın. Çünkü bu durumda suyunu salmasına neden olur.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4450/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4500/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4475/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Sebze Yemekleri  =)=) Empty
MesajKonu: Geri: Sebze Yemekleri =)=)   Sebze Yemekleri  =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:42 pm

Fırında Kaşarlı Kabak




FIRINDA KAŞARLI KABAK

Malzeme

3-4, adet orta boy kabak, ½ çay bardağı zeytinyağı, tuz, karabiber, 200 gr kaşar peyniri

domates sosu için 3-4 adet domates, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı fesleğen, 1 diş sarımsak, tuz, karabiber

Yapılışı

Kabakların kabuklarını kazıyın. Verev veya yuvarlak şekilde çok ince olmayacak şekilde kesin. Bir tavaya zeytinyağını döküp ısıtın. Kabakları ilave edip 3-4 dk soteleyin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip bir tabağa alın. Sos tenceresine zeytinyağını alın. Üzerine 1 diş sarımsağı ekleyin. 1 dk soteleyin. Ardından sarımsağı tencereden alın. Daha sonra rendelediğiniz domatesleri ekleyip 5 dk kadar pişirin. Fesleğeni, tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Bir fırın kabına bir sıra kabakların yarısını ardından domates sosun yarısını ve kalan kabakları ve sosu da aynı şekilde yerleştirin. Üzerine kaşar peyniri ekleyip önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar pişirin.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4450/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4500/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4475/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Sebze Yemekleri  =)=) Empty
MesajKonu: Geri: Sebze Yemekleri =)=)   Sebze Yemekleri  =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:42 pm

Güveçte Kuru Fasulye


GÜVEÇTE KURU FASULYE

Malzeme

2 su bardağı kuru fasulye, 1 adet orta boy soğan, 2 adet yeşil biber, 4 adet rendelenmiş domates, 1 çorba kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, pul biber, 1 kahve fincanı sıvı yağ

Yapılışı

Fasulyeyi düdüklü tencerede hafif dişe gelecek şekilde haşlayın. Güveç tenceresine sıvı yağını ekleyin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip 2-3 soteleyin. Ardından küçük olacak şekilde doğradığınız biberleri de ekleyip sotelemeye devam edin. Ardından domatesleri ve salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Haşlanan fasulyeleri ekleyin. Üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edin. Tuzunu karabiberini ekleyip karıştırın. Güvecin ağzına yağlı kağıt onun üzerine de alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 10-15 dk pişirin

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4450/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4500/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4475/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Sebze Yemekleri  =)=) Empty
MesajKonu: Geri: Sebze Yemekleri =)=)   Sebze Yemekleri  =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:42 pm

Karnıyarık


KARNIYARIK

Malzeme

5 adet patlıcan, ½ limonun suyu, 250gr-300 gr kıyma, 2 domates, 2 adet soğan, 2 adet yeşil biber, 4-5 diş sarımsak, ¼ demet maydanoz, ½ çay bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı domates salçası, tuz, karabiber, pul biber, kimyon, yeteri kadar su, kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyun. Acısının çıkması için limonlu-tuzlu suda yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Bu arada soğanları, biberleri ve domatesleri yemeklik olarak doğrayın. Yağı tavaya döküp ısıtın. İçine kıymayı ilave edip kavurun. ardından soğanları ve biberleri katıp beraber soteleyin. Daha sonra domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Son olarak baharatları ve ince kıyılmış maydanozları katıp karıştırın ve ocaktan alın. Patlıcanları sıvıyağ döküp ısıttığınız tavada az kızartın. Kızarttığınız patlıcanları havlu kağıt serilmiş tabağa alarak fazla yağlarını emdirin. Daha sonra bir fırın kabına patlıcanları yan yana dizin. Ortasını kesin. Hazırladığınız harcı buraya doldurun.küçük kestiğiniz sarımsakları üzerlerine serpin. Salçayı yaklaşık 1 su bardağı suda eritip fırın kabına dökün. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

TİJENDEN NOT: Yemeğinizin daha hafif olmasını istiyorsanız patlıcanları fırında közleyin. Fakat fazla yumuşamasına izin vermeyin. Ayrıca fırına verirken üzerini domates dilimleri ve yeşil biberle süsleyebilirsiniz.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4450/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4500/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4475/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Sebze Yemekleri  =)=) Empty
MesajKonu: Geri: Sebze Yemekleri =)=)   Sebze Yemekleri  =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:43 pm

Karnıbahar Kızartması




YUMURTALI KARNABAHAR KIZARTMASI (yoğurtlu sos ile)

Malzeme

1 adet orta boy karnabahar, ½ limonun suyu, 4 adet yumurta, 1 çorba kaşığı un, tuz, pul biber, kızartmak için sıvıyağ, 1,5 su bardağı yoğurt, 2-3 diş sarımsak

Yapılışı

Karnabaharı çiçeklerine ayırın.Kaynayan limonlu, tuzlu suya atıp 6-7 dk haşlayın. Diğer yanda yumurtaları az tuz ve pul biberle ile çırpın. Tavaya kızartmak için sıvı yağ dökün. Soğuttuğunuz karnabaharları yumurtaya bulayıp kızarmış yağda kızartın. Sarımsaklı bir yoğurt hazırlayın. Servis ederken karnabaharların üzerine gezdirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4450/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4500/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4475/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Sebze Yemekleri  =)=) Empty
MesajKonu: Geri: Sebze Yemekleri =)=)   Sebze Yemekleri  =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:43 pm

Fırında Yumurtalı Ispanak


FIRINDA YUMURTALI ISPANAK

Malzeme

4 yumurta, ½ kg ıspanak, 1 adet irice soğan, ½ su bardağı kaşar, ½ çorba kaşığı salça, 1 çay bardağı sıvı yağ, tuz, karabiber, arzu ettiğiniz herhangi bir baharat

Yapılışı

Ispanakları yıkadıktan sonra 1 parmak kalığında kesin kendi suyunda hafifçe haşlayın. Soğanları yemeklik olarak doğrayın. Tavaya yağı koyun. Soğanları ilave ederek soteleyin. Ardından salçayı ilave edin. Daha sonra hafif haşladığınız ıspanakları ilave edin. Tuzu ve baharatlarını da ilave ettikten sonra iyice karıştırın. Yemeği fırın kabına alın. 4 tane çukur açın. İçine yumurtaları kırın. Son olarak kaşar peynirini de serptikten sonra önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yumurtalar pişine kadar pişirin sıcak olarak servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4450/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4500/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4475/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Sebze Yemekleri  =)=) Empty
MesajKonu: Geri: Sebze Yemekleri =)=)   Sebze Yemekleri  =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:44 pm

Bulgurlu Ispanak


BULGURLU ISPANAK

Malzeme

½ kg ıspanak, ½ su bardağı pilavlık bulgur, 2 çorba kaşığı domates salçası, 1 adet iri boy soğan, 1-1,5 su bardağı et suyu veya su, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber

Yapılışı

Soğanları yemeklik olarak doğradıktan sonra sıvıyağ döktüğünüz tencerede soteleyin. Ardından bulgurları ilave ederek 3-4 dk daha soteleyip salçayı ekleyin. 1 su bardağı et suyu ilave edip bulgurlar az yumuşayana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. daha sonra 1 parmak kalınlığında doğradığınız ıspanakları ilave edip karıştırın. Kalan et suyunu ilave edip kısık ateşte 15 dk (bulgurlar ve ıspanaklar tamamen yumuşayıncaya kadar) pişirin. (yemeğinizin az sulu olması gerekiyor) Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra ocaktan alın.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4450/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4500/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4475/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Sebze Yemekleri  =)=) Empty
MesajKonu: Geri: Sebze Yemekleri =)=)   Sebze Yemekleri  =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:44 pm

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE DİZMESİ

Malzeme

½ kg ince taze fasulye, 2 adet orta boy soğan, 3-4 adet domates, 1,5 kahve fincanı sızma zeytinyağı, tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, yeteri kadar su (1-1,5 su bardağı su)

Yapılışı

Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra bir tanesi hariç hepsini ve soğanları ince olmayan halkalar şeklinde doğrayın. Teflon tencerenin tam ortasına bütün domatesi başı yere bakacak şekilde koyun. Kenarlarına fasulyeleri uçları ortaya bakacak şekilde bir sıra dizin. Soğan ve domates halklarını bir sıra dizin. Üzerlerine tuz ve biraz toz şeker serpin. Fasulyeler ve domates ile soğan bitene kadar bu işlemi uygulayın. En son olarak zeytinyağını ve 1 bardak kadar suyu üzerilerine gezdirerek dökün. Kapağını kapatmadan önce üzerini alüminyum folyo ile örtün ve kapağını kapatarak kısık ateşte (fasulyenin cinsine göre) 45 dk kadar pişirin. yuvarlak bir servis kabına çok dikkatli bir şekilde ters çevirerek ılık olarak servis yapın.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4450/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4500/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4475/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Sebze Yemekleri  =)=) Empty
MesajKonu: Geri: Sebze Yemekleri =)=)   Sebze Yemekleri  =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:45 pm

Pilav üstü Bezelye


PİLAV ÜSTÜ BEZELYE

Malzeme

1 kg bezelye, 2 adet orta boy patates, 2 adet havuç, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 adet orta boy soğan, yeteri kadar sıcak su, 2 çorba kaşığı domates salçası, tuz, karabiber

Yapılışı

Bezelyeleri ayıklayıp yıkayın. Bir tencereye yemeklik olarak doğradığınız soğanları ve sıvı yağı ekleyip sotelerin. Ardından domates salçasını ekleyip iyice karıştırın. daha sonra bezelyeyi ekleyip üzerine geceçek kadar su ilavesi yaparak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra yuvarlak olarak doğradığınız havuçları ekleyin. Ardından ocağın altını kısıp bezelyeler hafif dişe gelecek kadar pişirin. Patatesleri küp olacak şekilde kesin. Pişmek üzere olan yemeğinize ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. tüm sebzeler piştikten sonra ocağın altını kapatın. Önceden hazırlamış olduğunuz pirinç pilavınızın üzerine 2 kaşık koyarak servise hazır hale getirin.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4450/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4500/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4475/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Sebze Yemekleri  =)=) Empty
MesajKonu: Geri: Sebze Yemekleri =)=)   Sebze Yemekleri  =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:45 pm

Kremalı Mantarlı Ispanak


Muhteşem lezzete ve vitamin değeri oldukça yüksek br sebze veya garnitür yemeği. Her türlü et-balık-tavuk yemeğinizin yanına tamamlayıcı bir lezzet. Mutlaka deneyin.



KREMALI MANTARLI ISPANAK

Malzeme

½ kg ıspanak, 300 gr mantar, 1 çay bardağı krema, 1 adet orta boy soğan, tuz, karabiber

Yapılışı

Soğanları yemeklik olarak doğrayın. Tavaya sıvı yağ döküp yağın ısınmasını sağlayın. Ardından soğanları ekleyip 2-3 dk soteleyin. Daha sonra yarım ay şekline kestiğiniz mantarları ekleyip 2-4 dk daha pişirmeye devam edin. Son olarak bir parmak eninde kestiğiniz ıspanakları ekleyin. ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan almaya yakın kremayı ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra ocaktan alın.

TİJENDEN NOT: Tuzunu mutlaka en son katın. Aksi taktirde mantarınız sulanır. Bu yemeği balıkların ve etlerin yanında güzel ve lezzetli bir garnitür olarak koyabilirisiniz. Ispanak genelde pişerken suyunu salar. Yemeğinizin etinizin yanında sulu olarak durmasını istemiyorsanız fazla suyunu alıp yağacağınız çorbaya ilave edebilirisiniz. Çorbanızın lezzet ve kalitesini arttıracaktır.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4450/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4500/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4475/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Sebze Yemekleri  =)=) Empty
MesajKonu: Geri: Sebze Yemekleri =)=)   Sebze Yemekleri  =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:45 pm

Beşamelli Patatesli Ispanak
Çarşamba, 07 Ocak 2009 20:39


BEŞAMELLİ PATATESLİ ISPANAK

Malzeme

½ kg ıspanak, 1 adet büyük boy soğan, 7-8 adet mantar, 4-5 adet orta boy patates, 1 adet haşlanmış tavuk budu (isteğe bağlı), tuz, karabiber, zeytinyağı, 1 çorba kaşığı tereyağı

beşamel için

2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 su bardağı süt, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı

Patatesleri ezilmeyecek şekilde haşlayın.haşladıktan sonra tencereden çıkarın. Serin bir yere koyup soğutun. Soğanları yemeklik olarak doğrayın. Tavaya tereyağını koyun. Ardından soğanları ilave edip 2-3 dk soteleyin. Daha sonra doğradığınız tavuk budunu ve yarım ay şeklinde doğradığınız mantarları ekleyip pişirmeye devam edin. Mantarlar yumuşadıktan sonra küçük küçük doğradığınız ıspanakları ekleyin. ıspanaklar iyice yumuşadıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Beşamel için tencereye tereyağını koyup eritin. Üzerine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra ılık sütü ekleyip hızlıca karıştırın. akışkan bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tuzu ve karabiberi ekleyin. Patatesler soğuduktan sonra yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler kesin. Dikdörtgen bir fırın kabını yağlayın. Üzerine bir sıra patates dilimlerini koyun. Üzerine hafif zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdirin. Daha sonra ıspanaklı harçtan koyun. Tekrar patatesleri dizin. (zeytinyağı,tuz ve karabiber ekleyin), ıspanaklı harçtan ta koyduktan sonra son olarak kalan patatesleri dizin. Üzerine beşamel sos gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kaşar peynirini de serptikten sonra tekrar fırına verin. Kaşarlar kızardıktan sonra fırından alın. Sıcak olarak servis yapın.

TİJENDEN NOT: Patatesi haşladıktan sonra soğuması için kesinlikle soğuk su içinde bekletmeyin veya üzerine dökmeyin. Soğuması için serin bir yere koyun. Çünkü soğuk su patatesin lezzetinin kaybolmasına neden olur.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4450/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4500/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Sebze Yemekleri  =)=) Img_left4475/10000Sebze Yemekleri  =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Sebze Yemekleri  =)=) Empty
MesajKonu: Geri: Sebze Yemekleri =)=)   Sebze Yemekleri  =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:46 pm

seBze yemekleri bu kadardır hadi yorumLar =)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Sebze Yemekleri =)=)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Neden Mavi Renk Sebze veya Meyve yok?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:)) :: » ● » Pasta-Börek Tarifleri =)=) « ● « :: Tatlılar-
Buraya geçin: