Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))

****
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Balkabaklı Tart

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Balkabaklı Tart Img_left4450/10000Balkabaklı Tart Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Balkabaklı Tart Img_left4500/10000Balkabaklı Tart Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Balkabaklı Tart Img_left4475/10000Balkabaklı Tart Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Balkabaklı Tart Empty
MesajKonu: Balkabaklı Tart   Balkabaklı Tart Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:40 pm

Balkabaklı Tart Çarşamba, 28 Ocak 2009 20:29




Buzdolabımda yaklaşık 1 haftadır pişirilmeyi bekleyen balkabağım vardı. Çorbasını yapmak için almıştım. Bir türlü pişirmek kısmet olmadı. Tam bugün pişirmeye karar vermiştim ki tatlı sevdam ağır bastı. Daha önce balkabağını tart olarak hiç denememiştim. Malzeme listesi tamamıyla doğaçlama. Özellikle kremaya karşı derin bir hassasiyetim olduğu için iç harcına koymak istedim. Nişastayı da harcın akışkan olmaması için koydum. Hamuru çok güzel oldu. Ağızda dağılan ve çok hafif bir tart oldu. Bekledikçe daha da güzel oluyor.

Herkese tavsiye ederim. Balkabağın çok güzel bir aroması var. Değişiklik arıyorsanız bu tarif tam size göre

Afiyet Bal Şeker Olsun

Not: Hediyeli Yarışmaya çok az kaldı...
BALKABAKLI TART

Malzeme

2 su bardağı un, ½ su bardağı pudra şekeri, 125 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı, 1 adet yumurta sarısı, 1 paket şekerli vanilin

İç harcı için; 350-400 gr balkabağı, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı su, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay bardağı krema, 2-3 tatlı kaşığı nişasta, ½ su bardağı çekilmiş fındık

Yapılışı

Unu , pudra şekerini ve vanilyayı derin bir kabın içine aktarıp karıştırın. Ortasını açın. Tereyağını, yumurta sarısını ekleyip iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun üçte birini ayırıp streç filme sarın ve buzluğa kaldırın. Kalan diğer parçayı da streç filme sarıp buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 30-45 dk kadar dinlendirin. Bu arada kabakları iri küpler halinde kesin. Tencereye alın. Üzerine toz şekeri ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Ardından ocaktan alın. İçindeki fazla suyu aldıktan sonra el blenderi ile iyice ezin. Tekrar ocağa alın. Üzerine kremayı ve tarçını ekleyin. kaynamaya başladıktan sonra az suda erittiğiniz nişastayı ekleyip iyice karıştırın. 1-2 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp üzerine vanilyayı ekleyip karıştırın. Bir kenara alıp soğumasını sağlayın. Tart kalıbınızın her tarafını margarin ile yağlayın. Ardından yapışmaması için üzerine un ve toz şeker serpin. Buzdolaptan tart hamurunu çıkarın. Üzerine az un serperek merdane ile yarım parmak kalınlığında açın. Tart kalıbınıza düzgünce yerleştirin. Kalıbınızın kenarlarına koyduğunuz hamurun yüksekliği de iki parmak kalınlığında olsun. İç harcı hamurunuza döküp her tarafına düzgünce yerleştirin. Üzerine fındığı serpin. Buzluktan diğer hamuru çıkarın. Rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Tartınızın üzerine serperek kapatın. Önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında 25-30 dk kadar pişirin. Tartınız ılıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

TİJENDEN NOT: Tartınızın hamuru çok hassas bir hamur olduğu için dilimlerken dikkat edin. Özellikle iyice soğuduktan sonra dilimleyin. Ağızda dağılan oldukça lezzetli bir tart hamurudur.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Balkabaklı Tart
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:)) :: » ● » Pasta-Börek Tarifleri =)=) « ● « :: Tatlılar-
Buraya geçin: