Tavuk Dolma
Cuma, 30 Ocak 2009 17:55
Hafta sonu yemeğe misafirleriniz mi geliyor?. Hem kolay hem ucuz hem de lezzetli ve sofrada şık duran bir tarif mi arıyorsunuz. O zaman Tavuk Dolma tam size göre. Adından belki size zor gelebilir ama inanın çok kolay. Bir kere yaptıktan sonra artık hep yapmak isteyeceksiniz.
Tavuğun kg olarak ölçüsünü de verdim. Çünkü içindeki pirincin ölçüsü bu ağırlıktaki bir tavuğa tam geliyor. Yalnız eğer kalabalık olacaksanız yanında ayrı olarak pilav yapmanız gerekir. Çünkü bu kilolarda bir tavuk bundan daha fazla pirinç alamaz. Eşim pilavın içinde kuş üzümü, badem vb. pek sevmediği için ben sade olarak pişirdim. Siz arzu ederseniz ekleyebilirsiniz.
Şimdiden Afiyet Olsun...
İyi haftasonları...
(yarışmaya çok az kaldı )
TAVUK DOLMA
Malzeme
1.5 kg bütün tavuk, 1 adet fırın poşeti
sosu için ½ çorba kaşığı yoğurt, ½ çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, tuz
İçi için 1 su bardağı pirinç, 1 adet soğan, 1 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber, 1.5 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
Soğanı yemeklik olarak doğrayın. Tavaya yağı ekleyip eritin. Ardından soğanı ekleyip 1dk kavurun. Daha sonra yıkadığınız pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. 1-2 dk sonra sıcak suyu ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp suyunu çekmeye bırakın. 5dk sonra pirincin suyu çekmesi ile birlikte ocaktan alın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. tavuğun sos malzemelerini karıştırın. iç harcı tavuğun içine koyun. Tavuk hepsini alacaktır. Daha sonra tavuğun alt ve üst kısmını iyice dikin. (lezzetin içinde kalması için). Tavuğun derisinin altından hafifçe çizik atıp elinizi derinin altına sokup açın. Sosu hem tavuğun derisinin altına hem de üstüne iyice sürün. Fırın poşetinin içine 1 çorba kaşığı kadar un döküp her tarafına bulaştırın. Tavuğu düzgünce fırın poşetinin içine koyun. Poşeti de fırın kabına yerleştirin. 170 derecelik önceden ısıttığınız fırında 80 – 90 dk arası pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Tavuğun altındaki soslu su; poşeti yırttıktan sonra içinden akan sosudur. Tavuğu iyice diktiğim için pişerken pirinç hiç dışarı çıkmadı. Böylece tavuğun lezzetiyle pişti ve lezzeti içinde kaldı.
Bu İçerik530 Defa Okunmuştur
Yorumlar
0 #1 yasemin 2009-04-07 15:27
offfff tavuğun kokusu burnuma geldi valla, ayyy nasıl da canım çekti.
ellerine sağlık canım
Alıntı
Yorum listesini yenile
RSS beslemesi, bu iletideki yorumlar için.
Yorum ekle
İsim (gerekli)
E-Posta (gerekli)
Site
1000 karakter kaldı
Sonraki yorumları bana bildir
Yenile
Gönder (Ctrl+Enter)İptal
JComments
En Sevilenler
Pastane Açması
Selanik Gevreği (Biscotti)
Köfteli Makarna
Kakaolu Kubbe Pastası
Kremalı Sütlaç
Kalamar
Baharatlı Patates Topları
Fırında Beşamell Mantar
Arnavut Ciğeri
Çilekli Tartolet
Supangle
Çikolatalı Muffin
Kremalı Pırasa Çorbası
Kremalı Brokoli Çorbası
Fesleğenli Kremalı Makarna
Soslu Kanat
Çikolata Rüyası
Karnıbahar Kızartması
Brownie
Aşure
Çipura Şiş
Hellimli Salata
Kalitesine İnandığım Ürünler
SponsorZiyaretçi Sayacı
bugün 517
dün 603
bu hafta 3783
bu ay 1120
toplam 62353