Karamel Dolgulu Çikolata
Cuma, 13 Şubat 2009 07:24
Bu cumartesi 14 Şubat Sevgililer günü. Sevdiğinize sevginizi anlatma günü. Aslında her gün bir sevgi günü. Ama cesaretini toplayamayıp anlatamayanlar için daha elverişli bir gün. Çok eskiden beri çikolata sevgiyi anlatmada hep bir araç olmuştur. Ben küçükken hatırlıyorum da Nestlenin bir reklamı vardı. Genç bir çocuk Nestlenin içindeki e harflerini kesip SENİ SEVİYORUM yazmıştı ve bu yazıyı sevdiği kıza vermişti.
Bende bu reklamdan yola çıkarak size Sevginin Çikolatasını yapmak istedim. Malzeme olarak toplasınız 6 ytl yi geçmiyor. Sevgiye dair her şeyin bugünlerde çok pahalı olduğunu düşünürsek çok ta ekonomik. Aşamaları size fazlı gibi gelebilir ama gelmesin. Çünkü çok kolay. 2 tane buz kalıbı yeterli geliyor. Yalnız kalıbınızın deseni çok tırtıklı olmasın çünkü ters çevirdiğinizde zorluk çıkarabiliyor. Esnek bir kalıp olsun.
Herkesin Sevgililer Günü Kutlu Olsun.
Sevgiyi yüreğinizin ta içinde yaşayabildiğiniz ve yaşatabildiğiniz bir gün diliyorum sizlere
SEVGİNİN ÇİKOLATASI (Karamel Dolgulu)
Malzeme
3 paket (80*3) çikolata, 1 kutu krema, 1 su bardağı toz şeker, 2-3 damla limon suyu
Yapılışı
Bir tencereye çok az su koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını iyice kısın. Üzerine sos tenceresini oturdun. (suya değmesin yoksa çikolata aşırı ısınır ve yapısı değişir). Çikolataları kırıp içine koyun ve erimesini sağlayın. Şekilli buz kalıpların içine 1 er çay kaşığı dolusu çikolata dökün. Kalıp içinin iyice çikolataya bulanmasını sağlayın. Kalıbı tezgaha bir iki kere vurun. Böylelikle çikolata sürme işi tamamlandı. Buzluğa kaldırıp donmasını sağlayın. Diğer yanda küçük bir tava veya tencereye şekeri koyup yüksek olmayan bir ateşte eritin. Karamel rengini aldıktan (2-3 dk) sonra limonu da ekleyin. hemen arkasından kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. Serin bir yere alıp soğutun. Buluktan çıkardığınız çikolataların içine 1 er çay kaşığı döküp tekrar buzluğa kaldırın. Bu arada sos tenceresinde kalan çikolatanız biraz donmuş olacağı için tekrar buhar yardımıyla akışkan olmasını sağlayın. Buzluktan tekrar kalıbı çıkarın. Üzerine yine 1 er çay kaşığı çikolata dökün. Üzerini düzgünleştirin. Tekrar buzluğa koyun. Donduktan sonra tezgaha ters çevirip dökün. Çıkmakta zorlanırsa kalıbı tezgaha biraz vurun. Çikolatanız servise hazır.
TİJENDEN NOT:Aslında bu çikolata özel çikolataların eritilmesiyle yapılır.Yani içindeki kakao oranı en az %70 oranında olan 2.5 kg lık Kuvertür çikolata kullanılır. Ama biz he zaman bu çikolatalardan bulamayacağımız için 80 gr lık çikolatalardan yaptım. Gayet de güzel oldu. Karameli yaparkende şekeri fazla yakmamaya çalışın. Aksi taktirde karameliniz acı olur. Saklamak için buzdolabını tercih edin. Arz ederseniz içine fındıkta koayabilirsiniz. Ama lezzet olarak böyle bir ilaveye ihtiyacı yokmuş.