Ispanağı yemek, börek, çorba , salata vs olarak çok severim. Her türlü lezzete çok yakışıyor. Borani olarak ilk kez yaptım ve bayıldım. Misafirlerim de çok sevdi. Hem kolay ve hem de süper bir lezzet. Ertesi güne kaldığında bile çok güzeldi. Ben bu lezzeti tek başına bir yemek gibi yiyebilirim.
Sizde misafirlerinize ve kendinize güzel bir ıspanak lezzeti sunmak istersiniz bu tarifi tavsiye ediyorum. Ayrıca ana yemeğinizin yanına da çok yakışacaktır.
Şimdiden Afiyet Olsun.
Ispanaklı Borani
Malzeme
½ kg ıspanak, 1 çorba kaşığı(tepeleme) un, ½ çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak, sosu için; 2 çorba kaşığı zeytinyağı, ½ kutu domates püresi (200 ml), tuz, karabiber
Yapılışı
Ispanakların yapraklarını dallarından ayırın ve iyice yıkayın. Tuzlu suda 3-4 dk haşladıktan sonra suyunu süzün. Diğer yanda derin bir tavanın içine zeytinyağını koyup üzerine un ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine ılık sütü ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Beşamel sos kıvamına geldiğinde ıspanakları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 4-5dk kadar kısık ateşte malzemeler kaynaşana kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına alın. İlk sıcaklığı gittikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos için tüm malzemeleri sos tenceresine koyun. 3-4 dk düşük ateşte pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra ocaktan alın. Yoğurdun üzerine gezdirdikten sonra ıspanaklı boraniniz hazır demektir.