Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Ispanaklı Borani

YazarMesaj
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem

Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Ispanaklı Borani Img_left4450/10000Ispanaklı Borani Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Ispanaklı Borani Img_left4500/10000Ispanaklı Borani Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Ispanaklı Borani Img_left4475/10000Ispanaklı Borani Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Ispanaklı Borani Empty
MesajKonu: Ispanaklı Borani   Ispanaklı Borani Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:36 pm

Ispanağı yemek, börek, çorba , salata vs olarak çok severim. Her türlü lezzete çok yakışıyor. Borani olarak ilk kez yaptım ve bayıldım. Misafirlerim de çok sevdi. Hem kolay ve hem de süper bir lezzet. Ertesi güne kaldığında bile çok güzeldi. Ben bu lezzeti tek başına bir yemek gibi yiyebilirim.
Sizde misafirlerinize ve kendinize güzel bir ıspanak lezzeti sunmak istersiniz bu tarifi tavsiye ediyorum. Ayrıca ana yemeğinizin yanına da çok yakışacaktır.

Şimdiden Afiyet Olsun.
Ispanaklı Borani

Malzeme

½ kg ıspanak, 1 çorba kaşığı(tepeleme) un, ½ çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak, sosu için; 2 çorba kaşığı zeytinyağı, ½ kutu domates püresi (200 ml), tuz, karabiber

Yapılışı

Ispanakların yapraklarını dallarından ayırın ve iyice yıkayın. Tuzlu suda 3-4 dk haşladıktan sonra suyunu süzün. Diğer yanda derin bir tavanın içine zeytinyağını koyup üzerine un ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine ılık sütü ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Beşamel sos kıvamına geldiğinde ıspanakları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 4-5dk kadar kısık ateşte malzemeler kaynaşana kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına alın. İlk sıcaklığı gittikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos için tüm malzemeleri sos tenceresine koyun. 3-4 dk düşük ateşte pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra ocaktan alın. Yoğurdun üzerine gezdirdikten sonra ıspanaklı boraniniz hazır demektir.

Ispanaklı Borani
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-