Duble Çikolatalı Kurabiye
Aslında bu kurabiyenin adını bir kereden bir şey olmaz kurabiyesi olarak değiştirmek lazım . Malum malzeme listesi biraz kalorili. Ama inanın bu lezzete değiyor. Özellikle soğuk havanın etkisini iyice hissettiğimiz bu günlerde sıcacık kahvenize bu kurabiyeyi batırarak yemek çok keyifli olacaktır. Kurabiyenin sıcak iken ayrı bir lezzeti var soğuk iken de başka bir lezzeti var. Çocuklarınız bayılacak. Sütün yanına da çok yakışyor.
Eğer sizin damla çikolatanız yok ise 1 paket bitter çikolatayı kırarak bu tarife ekleyebilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun
Yarışmanın hazırlıkları bitmek üzere
DUBLE ÇİKOLATALI KURABİYE (yaklaşık 35 adet çıkıyor)
Malzeme
80 gr bitter çikolata, 100 gr tereyağı veya margarin, 1 adet yumurta, ¾ su bardağı toz şeker, 1.5 su bardağı un, 1 paket vanilin, ½ paket kabartma tozu, 1 fiske tuz, 1 su bardağı iri kırılmış fındık, 1 su bardağına yakın damla çikolata
Yapılışı
Sos tenceresine tereyağı koyup eritin. Ocaktan alın ve üzerine 1 paket bitter çikolatayı kırarak ekleyin. İyice eritin. Sıcaklığı da gittikten sonra çırpma kabına alın. Üzerine yumurtayı ekleyip çırpın. Çırpmak için mikser kullanabilirsiniz. Çok ta kolay oluyor. Ardından toz şekeri ekleyip çırpın. Unu, kabartma tozu,tuz ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak damla çikolata ve fındığı da ekleyip karıştırdıktan sonra kurabiye hamurunuz hazır demektir. Tepsiye yağlı kağıdı serin. 1er çorba kaşığı hamurdan alıp tepsiye ararlıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yaklaşık 10 dk pişirin.
İREMDEN NOT: Pişirme süresini 10 veya en fazla 13 dk olarak ayarlayın. Çünkü fazla pişerse kurabiye kurur. Fırından çıktığı zaman çikolatalar içinde erimiş olarak bulundukları için ısırdığınızda içi erimiş çikolatadan dolayı ıslak olacaktır.(ENFES). Bekledikten sonra da çikolatalar sertleştiği içinde kurabiyeniz biraz sertleşecek (ama çok değil). Bu şekilde hazır satılan damla çikolatalı bisküvilere benzeyecektir. (SÜPER) Sıcak bir süte veya çaya batırmak için birebir.