Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))

****
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Yufkalı Tahin Tatlısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Yufkalı Tahin Tatlısı Img_left4450/10000Yufkalı Tahin Tatlısı Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Yufkalı Tahin Tatlısı Img_left4500/10000Yufkalı Tahin Tatlısı Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Yufkalı Tahin Tatlısı Img_left4475/10000Yufkalı Tahin Tatlısı Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Yufkalı Tahin Tatlısı Empty
MesajKonu: Yufkalı Tahin Tatlısı   Yufkalı Tahin Tatlısı Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:34 pm

Yufkalı Tahin Tatlısı

YUFKALI TAHİN TATLISI

Malzeme

3 adet yufka, ½ su bardağı sıvı yağ, 1,5 su bardağı tahin, 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi, üzerine pudra şekeri

Yapılışı

Sıvı yağı ve tahini bir kapta iyice karıştırın. ilk yufkayı tezgaha serin. Her tarafına sıvıyağ-tahin karışımının üçte birini dökün. Daha sonra cevizin üçte birini serpin. Yufkanın kenarından gevşek olmayacak şekilde rulo olarak sarın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Rulodan bir parmak kalınlığında dilimler kesin. Tepsiye düzgünce dizin. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında yaklaşık 15 dk pişirin. Çıktıktan sonra soğutun. Pudra şekerine bulayarak servis edin.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Yufkalı Tahin Tatlısı Img_left4450/10000Yufkalı Tahin Tatlısı Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Yufkalı Tahin Tatlısı Img_left4500/10000Yufkalı Tahin Tatlısı Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Yufkalı Tahin Tatlısı Img_left4475/10000Yufkalı Tahin Tatlısı Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Yufkalı Tahin Tatlısı Empty
MesajKonu: Ispanaklı Kol Böreği   Yufkalı Tahin Tatlısı Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:35 pm

Ispanaklı Kol Böreği



ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

Malzeme

5 su bardağı un, 1 paket Instant maya, tuz, yeteri kadar ılık su, açmak için 200 gr eritilmiş tereyağı veya margarin, üzerine 1 adet yumurta sarısı, susam

İçi için

1 kg ıspanak, 2 adet orta boy soğan, ½ çay bardağı sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı

Soğanları yemeklik olarak doğrayın. Sıvıyağ koyduğunuz tavada soteleyin.Daha sonra doğradığınız ıspanakları ekleyip pişirmeye devam edin. Ispanaklar yeteri kadar yumuşadıktan sonra ocaktan alın. Tuzunu ve baharatları ekleyip soğuması için bir kenara alın.Unu derin bir kabın içine alın. Üzerine mayayı ve tuzu serpip karıştırın. Yavaş yavaş ılık suyu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 8 adet beze yapalım. Bezeleri merdane yardımıyla açabileceğiniz kadar açın. Üzerine fırça yardımıyla ılık yağı sürün. Yufkanın dört kenarını ortaya getirerek katlayın. Böylelikle kare şeklini elde ediyoruz. Kalan 7 bezeye de aynı işlemi yapın. Daha sonra yine tüm yufkaları aynı şekilde açın. Üzerine yine yağ sürüp katlayın. Bu işlemi yapabilirsek 3 kere yapın. Yapamazsanız eğer 2 de yeterlidir. İşlemi biten yufkaları ne ince nede çok kalın olmayacak şekilde açın. Yufkayı ortadan ikiye kesin. Yufkanın üzerine ıspanaklı harçtan serpin. Rulo şeklinde sarın. Ruloya Z şekli verin veya gül böreği gibi sarın. Kalan tüm yufkalara da aynı şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Yufkalı Tahin Tatlısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» PRENSES TATLISI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:)) :: » ● » Pasta-Börek Tarifleri =)=) « ● « :: Tatlılar-
Buraya geçin: