Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))

****
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 keKLeR =)=)=) pastalar =)=)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4450/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4500/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4475/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty
MesajKonu: keKLeR =)=)=) pastalar =)=)   keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:32 pm

KeKLeRi Bu başık altında paylaşalım


En son <iRo$h> tarafından C.tesi Mayıs 02, 2009 8:49 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4450/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4500/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4475/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty
MesajKonu: Geri: keKLeR =)=)=) pastalar =)=)   keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:33 pm

Peynirli Kek


TUZLU KEK

Malzeme

2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1,5 su bardağı beyaz peynir, ½ paket oda ısısında yumuşatılmış margarin, ½ su bardağı sıvı yağ, aldığı kadar un, ½ demet maydanoz, ½ demet dereotu

Yapılışı

Derin bir kabı içine sırayla önce yumurta ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Ardından yağları ekleyin. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Son olarak beyaz peynir ve yeşillikleri ilave edin. Kek kalıbını yağlayıp unlayın. Önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında 25-30 dk kadar pişirin.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4450/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4500/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4475/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty
MesajKonu: Geri: keKLeR =)=)=) pastalar =)=)   keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:49 pm

Çilekli Tart


ÇİLEKLİ TART

Malzemesi

150 gr margarin, 1 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı un, 1/2kg çilek, 1 paket tart jölesi

Kreması için

2 su bardağı süt, 2,5 çorba kaşığı un,1 adet yumurta sarısı, ½ su bardağı toz şeker, 1 paket vanilin

Yapılışı

Hamurun malzemelerini iyice karıştırıp yoğurun. Yaklaşık 20 dk kadar bekletin. Çilekleri ayıklayıp zarar vermeden yıkayın. Diğer yanda da vanilin hariç tüm krema malzemeleri tencereye döküp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın vanilini ekleyin.Daha sonra bir kenara alıp soğutun. Tart yapacağınız kalıbı yağlayıp unlayın. Ama benim size tavsiyem dibine kalıbın büyüklüğü ölçüsünde yağlı kağıt koymanızıdır. O zaman çok daha rahat servis yapabilirsiniz. Hamuru tezgaha alıp üzerini biraz unladıktan sonra kalıbınızın büyüklüğünde merdane yardımıyla açın. Kalıbınıza yerleştirin. Kenarlarını yükselterek çukur görünümünü oluşturun. Üzerini çatal yardımıyla birkaç yerinden delin. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 15-20 dk kadar pişirin. tart fazla kızarmadan fırından alıp soğutun. Ardından tartınız üzerini kremayı düzgünce yerleştirin. Çilekleri istediğiniz şekilde dizin. Jölenizin üzerinde yazan tarifi uyguladıktan sonra çileklerinizin üzerine itina ile dökün. Daha sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4450/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4500/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4475/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty
MesajKonu: Geri: keKLeR =)=)=) pastalar =)=)   keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:49 pm

Çilek Soslu Havuçlu Pasta




ÇİLEK SOSLU HAVUÇLU PASTA

Malzeme

4 yumurta,1.5 bardak toz şeker, 2 bardak un, 2 bardak havuç rendesi, 1 bardak dövülmüş ceviz yoksa fındık, 1 paket kabartma tozu,1 paket vanilin

Kreması için Malzeme

1/2 su bardağı un, 50 gr margarin, 6 çorba kaşığı toz şeker, 2 bardak süt, 1 paket vanilin

Çilek sosu için; 250 gr çilek ve 1/2 çay bardağı pudra şekeri

Kekin Yapılışı

Derin bir kaba (kekin kabarması için)oda sıcaklığında beklemiş yumurtaları ve toz şekeri aktarın. İyice çırpın. Daha sonra sıra ile cevizi, elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilini katın.160 derecede de yaklaşık 40 dk pişirin. Piştiğini anlamak için bıçağı batırın. Bıçağınız temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.

Kremanın Yapılışı

Sütü ocağa alın.Şekeri ve unu ilave ederek pişirin. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocaktan almaya yakın margarini ve vanilyayı katın. Karıştırın ve ocaktan alın. Daha sonra çırpma teli ve mikser ile pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın. Ortadan ikiye ayırdığınız keke ve üstüne sürün. Çilek sos içinde tüm malzemeleri el blendarı yardımıyla karıştırın. Servise sunarken pastanızın üzerne dökün

TİJENDEN NOT: Bu kekin en önemli özelliği içinde yağ ve süt olmamasıdır. Özellikle bütçenize de uygun. Ayrıca arzu ederseniz krema hazırlamayabilirsiniz. Tek başında tadı yeterli olacaktır.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4450/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4500/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4475/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty
MesajKonu: Geri: keKLeR =)=)=) pastalar =)=)   keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:50 pm

Esmer Güzeli


ESMER GÜZELİ

Malzeme

3 yumurta, 1 su bardağı süt, 125 gr margarin (eritilmiş) ve soğutulmuş), 2 su bardağı toz şeker,1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi, 1 paket kakao, 2,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin

Yapılışı

Un, ceviz, kabartma tozu ve vanilin hariç hepsi karıştırılır. İçinden bir su bardağı ayrılır. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilin ide katın. 150 derecelik fırında 40-45 dk pişirin. Fırından çıkar çıkmaz ayırdığınız kekin üzerinde delikler açın. 1 su bardağı malzemeyi keke yedirin.

TİJENDEN NOT: Bu kek tat olarak browniye çok benzemektedir. Arzu ederseniz üstüne ceviz veya fındıkta dökebilirsiniz.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4450/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4500/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4475/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty
MesajKonu: Geri: keKLeR =)=)=) pastalar =)=)   keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:50 pm

Fındıklı Tartölet


FINDIKLI TARTÖLET

Malzeme

2,5 su bardağı un, 125 gr margarin (oda ısısında yumuşatılmış), 1 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilin

İç harcı için, 1 su bardağı çok ince çekilmiş fındık içi, 3 adet yumurta akı, 1 su bardağına yakın toz şeker

Yapılışı

Hamurun malzemelerini iyice karıştırıp yoğurun. Yaklaşık 20 dk kadar bekletin. Diğer yanda yumurta aklarını derin bir kabın içine koyup üzerine toz şekeri ve fındığı ilave edip karıştırın. Çok akıcı olmayan bir harç elde edin. 12 adet tart kalıbını yağlayıp unlayın. Hamurun üçte birini daha sonra üzerine kafes yapmak için ayırın. Kalan hamuru hafif unlayarak merdane yardımıyla açın. Çok kalın olmayacak şekilde açın. Çay tabağı büyüklüğüne kesin. Tart kalıplarının içine yerleştirin. Fındık harcının içlerine paylaştırın. Ayırdığınız hamurdan kafesler yapın. Ben her tartölete 4 çubuk yaparak kafes yaptım. 160 derecede önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 30-35dk pişirin. Dinlendirdikten sonra servis yapın.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4450/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4500/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4475/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty
MesajKonu: Geri: keKLeR =)=)=) pastalar =)=)   keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:50 pm

Elmalı Pay


ELMALI TART

Malzeme

275 gr un (1,5 su bardağından biraz fazla), 150 gr tereyağı, 100 gr pudra şekeri, 1 kg elma, 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi, 50 gr fındık, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 paket hazır jöle

Yapılışı

Un bir kap içerisine konur. Şeker yumuşamış tereyağı ve yumurta ilave edilerek mikser ile hamur yapılır. Hamur 2 saat buzdolabında dinlendirilir. Diğer yanda elmalar soyulup ayıklanır ve ince ince dilimler kesilir. Limon suyu ile ıslatılarak bekletilir. Dövülmüş fındık, tarçın, vanilya ve limon kabuğu rendesi karıştırılır. Hamur dikdörtgen şeklindeki tepsinin büyüklüğe göre merdane ile açılır. Yağladığınız tepsiye yerleştirilir. Hamuru çatal ile birkaç yerinden delin. Önce fındık karışımını üzerine yayın. Ardından elma dilimlerini yerleştirin. Fırında (önceden ısıtılmış)170 derecede 30-35 dk pişirin. Tart soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız jöleyi gezdirin.

TİJENDEN NOT: İsterseniz üzerine jöle yerine marmelatta sürebilirsiniz. Bu şekilde de görüntüsü ve tadı enfes olacaktır.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4450/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4500/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4475/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty
MesajKonu: Geri: keKLeR =)=)=) pastalar =)=)   keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:51 pm

Krokanlı Pasta


KROKANLI PASTA

Malzeme

5 adet yumurta, 5 kahve fincanı un, 5 kahve fincanı toz şeker, 2 çorba kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket şekerli vanilin

Kreması için

200 ml kutu krema, 200 gr bitter çikolata (80 gr*2.5 paket)

Krokan için

1 su bardağı fındık, 1 su bardağı toz şeker, 2-3 damla limon suyu

Yapılışı

Çukur bir kabın içine oda ısısında beklettiğiniz yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ekleyip köpürünceye kadar çırpın. Şekerler tamamen eridikten sonra elediğiniz un, kakao, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın. Yuvarlak ve yüksek bir tepsiyi önce yağlayın. Daha sonra un ve toz şeker serptikten sonra hamuru dökün. 150 derecelik fırında yaklaşık 40-50 dk pişirin. Kreması içinde sos tenceresine kremayı aktarıp kaynatın. Ardından ocaktan alıp içine çikolataları ilave edip iyice erimesini sağlayın. Daha sonra buzdolabına kaldırıp 10-15 dk dinlendirin. Krokanlar içinde tavaya toz şekerini koyup eritin. Şekerin rengi değişmeye başladığında fındıkları ilave edip karıştırın. karamelleştiğinde birkaç damla limon suyunu da ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Yağlı kağıt üzerine serip soğumasını bekleyin. Yağlı kağıdınız yok ise tezgaha veya tepsiye margarin sürüp üzerine krokanları koyabilirsiniz. Soğuduktan sonra bir poşetin içine krokanları koyun. Ağzını elinizle kapatıp merdane yardımıyla çok küçük olmayacak şekilde kırın. Kremayı buzdolabından çıkarın. Mikser ile 3-4 dk çırpın. Sertleşmemesine dikkat edin. Keki fırından çıkarıp soğuttuktan sonra ikiye kesin. Şekerli su ile ıslatın. (isterseniz içine neskafe de koyabilirsiniz) kremanın yarısını koyun. Üzerine krokanlardan serpin. Diğer keki de pastanın üzerine koyup kalan kremayla kaplayın. Üzerini krokanlarla süsleyin. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servise sunun.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4450/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4500/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4475/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty
MesajKonu: Geri: keKLeR =)=)=) pastalar =)=)   keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 8:52 pm

Cevizli Tart
Çarşamba, 01 Nisan 2009 05:42


Kahvenin yanına cevizli bir tart alır mıydınız?

Ben alırım. Hem de keyifle…Çok lezzetli ve farklı bir tart oldu.

İçindeki karamel tarta çok değişik bir hava katmış. Ceviz için yorum yapmama gerek yok herhalde. Tartı yaparken cevizleri çok iri kırmaya özen gösterin. Yoksa ceviz görsel olarak tartta kendini pek belli etmez. Birde bir daha ki sefer bu tart yaparken içine yarım kutu daha krema koyacağım. Harcı çok lezzetli olduğu için biraz daha yoğun olabilir. Ben tartı 27 cm lik kalıba yaptım. Biraz ince oldu. Bu yüzden siz daha ufak bir kalıba yapın. En önemli konuda pişirme süresi. Benim elimde olmayan sebeplerden ötürü tart biraz fazla pişti. Siz sakın unutmayın.En kısa zamanda yine cevizli tart yapacağım. Artık bu tariften vazgeçmem.

Size de tavsiye ederim.

Bu arada yarışma için gelen tariflere tekrar teşekkürler. Hediye kolisi sahibine kavuşmak için tamamlanmak üzere…

CEVİZLİ TART

Malzeme

2 + 3/4 su bardağı un (375 gr), 1 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı, 150 gr margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilin, 1 tutam tuz

İçi için 1 su bardağı pudra şekeri, 1 çorba kaşığı bal, 1 kutu krema, 1 su bardağı iri kırılmış ceviz içi, Üzerine pudra şekeri

Yapılışı

Unu derin bir kabın içine koyup üzerine pudra şekeri, tuz ve vanilin ekleyip karıştırın. Daha sonra ortasını havuz şeklinde açıp içine yumuşamış margarin,1 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı ekleyip iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamına geldikten sonra streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Diğer yanda dibi teflon olan küçük bir tencereye pudra şekerini ve balı ekleyip iyice karıştırın. Yüksek olmayan bir ateşte yavaş yavaş karıştırın. Malzeme önce kendini top gibi toparlayacak sonra şekerin erimesi ile birlikte yumuşayıp sıvı kıvamını alacaktır. Karamel rengine gelene kadar pişirmeye devam edin. Bu arada sürekli olarak karıştırın. aksi taktirde yanar. Ardından 1 kutu krema da ekleyip hızlıca karıştırın. Kısık ateşte 3-4 dk kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine iri kırılmış ceviz için ekleyip karıştırın. Bir kenara alıp soğumasını saplayın. Hamuru buzdolabından çıkarın. 27 cm den ufak bir tart kalıbını yağlayın. Hamurun ¾ ünü merdane yardımıyla tart kalıbınızdan biraz büyük olarak açın. Hamurun kenarları dışa taşacak şekilde kalıbınıza yerleştirin. Üzerine harcınızı yayın. Kalan hamuru da tart kalıbı büyüklüğünde açın. Tartın üzerine koyun. Dışa taşan kenarları içine alıp kapatın. Kenar kısımlarına çatal yardımıyla çizikler yaparak kenar süslemesini yapın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dk kadar pişirin

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4450/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4500/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4475/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty
MesajKonu: Geri: keKLeR =)=)=) pastalar =)=)   keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Icon_minitimePaz Mayıs 03, 2009 10:25 am

Cevizli Tart
Çarşamba, 01 Nisan 2009 05:42


Kahvenin yanına cevizli bir tart alır mıydınız?

Ben alırım. Hem de keyifle…Çok lezzetli ve farklı bir tart oldu.

İçindeki karamel tarta çok değişik bir hava katmış. Ceviz için yorum yapmama gerek yok herhalde. Tartı yaparken cevizleri çok iri kırmaya özen gösterin. Yoksa ceviz görsel olarak tartta kendini pek belli etmez. Birde bir daha ki sefer bu tart yaparken içine yarım kutu daha krema koyacağım. Harcı çok lezzetli olduğu için biraz daha yoğun olabilir. Ben tartı 27 cm lik kalıba yaptım. Biraz ince oldu. Bu yüzden siz daha ufak bir kalıba yapın. En önemli konuda pişirme süresi. Benim elimde olmayan sebeplerden ötürü tart biraz fazla pişti. Siz sakın unutmayın.En kısa zamanda yine cevizli tart yapacağım. Artık bu tariften vazgeçmem.

Size de tavsiye ederim.

Bu arada yarışma için gelen tariflere tekrar teşekkürler. Hediye kolisi sahibine kavuşmak için tamamlanmak üzere…

CEVİZLİ TART

Malzeme

2 + 3/4 su bardağı un (375 gr), 1 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı, 150 gr margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilin, 1 tutam tuz

İçi için 1 su bardağı pudra şekeri, 1 çorba kaşığı bal, 1 kutu krema, 1 su bardağı iri kırılmış ceviz içi, Üzerine pudra şekeri

Yapılışı

Unu derin bir kabın içine koyup üzerine pudra şekeri, tuz ve vanilin ekleyip karıştırın. Daha sonra ortasını havuz şeklinde açıp içine yumuşamış margarin,1 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı ekleyip iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamına geldikten sonra streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Diğer yanda dibi teflon olan küçük bir tencereye pudra şekerini ve balı ekleyip iyice karıştırın. Yüksek olmayan bir ateşte yavaş yavaş karıştırın. Malzeme önce kendini top gibi toparlayacak sonra şekerin erimesi ile birlikte yumuşayıp sıvı kıvamını alacaktır. Karamel rengine gelene kadar pişirmeye devam edin. Bu arada sürekli olarak karıştırın. aksi taktirde yanar. Ardından 1 kutu krema da ekleyip hızlıca karıştırın. Kısık ateşte 3-4 dk kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine iri kırılmış ceviz için ekleyip karıştırın. Bir kenara alıp soğumasını saplayın. Hamuru buzdolabından çıkarın. 27 cm den ufak bir tart kalıbını yağlayın. Hamurun ¾ ünü merdane yardımıyla tart kalıbınızdan biraz büyük olarak açın. Hamurun kenarları dışa taşacak şekilde kalıbınıza yerleştirin. Üzerine harcınızı yayın. Kalan hamuru da tart kalıbı büyüklüğünde açın. Tartın üzerine koyun. Dışa taşan kenarları içine alıp kapatın. Kenar kısımlarına çatal yardımıyla çizikler yaparak kenar süslemesini yapın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dk kadar pişirin

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4450/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4500/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4475/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty
MesajKonu: Geri: keKLeR =)=)=) pastalar =)=)   keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Icon_minitimePaz Mayıs 03, 2009 10:27 am

Cevizli Tart
Çarşamba, 01 Nisan 2009 05:42


Kahvenin yanına cevizli bir tart alır mıydınız?

Ben alırım. Hem de keyifle…Çok lezzetli ve farklı bir tart oldu.

İçindeki karamel tarta çok değişik bir hava katmış. Ceviz için yorum yapmama gerek yok herhalde. Tartı yaparken cevizleri çok iri kırmaya özen gösterin. Yoksa ceviz görsel olarak tartta kendini pek belli etmez. Birde bir daha ki sefer bu tart yaparken içine yarım kutu daha krema koyacağım. Harcı çok lezzetli olduğu için biraz daha yoğun olabilir. Ben tartı 27 cm lik kalıba yaptım. Biraz ince oldu. Bu yüzden siz daha ufak bir kalıba yapın. En önemli konuda pişirme süresi. Benim elimde olmayan sebeplerden ötürü tart biraz fazla pişti. Siz sakın unutmayın.En kısa zamanda yine cevizli tart yapacağım. Artık bu tariften vazgeçmem.

Size de tavsiye ederim.

Bu arada yarışma için gelen tariflere tekrar teşekkürler. Hediye kolisi sahibine kavuşmak için tamamlanmak üzere…

CEVİZLİ TART

Malzeme

2 + 3/4 su bardağı un (375 gr), 1 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı, 150 gr margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilin, 1 tutam tuz

İçi için 1 su bardağı pudra şekeri, 1 çorba kaşığı bal, 1 kutu krema, 1 su bardağı iri kırılmış ceviz içi, Üzerine pudra şekeri

Yapılışı

Unu derin bir kabın içine koyup üzerine pudra şekeri, tuz ve vanilin ekleyip karıştırın. Daha sonra ortasını havuz şeklinde açıp içine yumuşamış margarin,1 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı ekleyip iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamına geldikten sonra streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Diğer yanda dibi teflon olan küçük bir tencereye pudra şekerini ve balı ekleyip iyice karıştırın. Yüksek olmayan bir ateşte yavaş yavaş karıştırın. Malzeme önce kendini top gibi toparlayacak sonra şekerin erimesi ile birlikte yumuşayıp sıvı kıvamını alacaktır. Karamel rengine gelene kadar pişirmeye devam edin. Bu arada sürekli olarak karıştırın. aksi taktirde yanar. Ardından 1 kutu krema da ekleyip hızlıca karıştırın. Kısık ateşte 3-4 dk kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine iri kırılmış ceviz için ekleyip karıştırın. Bir kenara alıp soğumasını saplayın. Hamuru buzdolabından çıkarın. 27 cm den ufak bir tart kalıbını yağlayın. Hamurun ¾ ünü merdane yardımıyla tart kalıbınızdan biraz büyük olarak açın. Hamurun kenarları dışa taşacak şekilde kalıbınıza yerleştirin. Üzerine harcınızı yayın. Kalan hamuru da tart kalıbı büyüklüğünde açın. Tartın üzerine koyun. Dışa taşan kenarları içine alıp kapatın. Kenar kısımlarına çatal yardımıyla çizikler yaparak kenar süslemesini yapın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dk kadar pişirin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4450/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4500/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Img_left4475/10000keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty_bar_bleue  (4475/10000)

keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Empty
MesajKonu: Geri: keKLeR =)=)=) pastalar =)=)   keKLeR =)=)=) pastalar =)=) Icon_minitimePaz Mayıs 03, 2009 10:27 am

Hindistancevizli Muffin
Cumartesi, 29 Kasım 2008 12:40


HİNDİSTANCEVİZLİ MUFFİN

Malzeme

2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1.5 su bardağı toz şeker, 1.5 su bardağı un, 1 su bardağı hindistan cevizi, 1 paket kabartma tozu, 1 paket şekerli vanilin, üzeri için 1 çay bardağı hindistan cevizi

Yapılışı

Derin bir kabın içine yumurta ve toz şekeri koyup iyice çırpın. Şeker eriyip yumurta köpürdükten sonra yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra sıvıyağ ekleyin. Un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip karıştırdıktan sonra son olarak hindistan cevizini de katıp karıştırın. Muffin kalıplarını sıvı yağ ile yağladıktan sonra kek hamurunu döküp paylaştırın. Üzerine hindistan cevizi de ekledikten sonra fırınınızı 150 dereceye getirin. Muffinleri soğuk fırına koyup pişirin. Yaklaşık 20-25 dk yeterli olacaktır.

TİJENDEN NOT: Muffin bir keke göre daha çabuk pişer. Bu yüzden sakın gözünüzü fırından ayırmayın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
keKLeR =)=)=) pastalar =)=)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:)) :: » ● » Pasta-Börek Tarifleri =)=) « ● « :: Tatlılar-
Buraya geçin: