Gavurdağı Salatası
Dün akşam geç saatlerde eve varıp hızlıca pasta börek hazırlamaya çalışırken bir yandan da "yeni birşeyler deneyip siteye mi yazsam yoksa bildiğim kurtarıcı tarifleri mi denesem?" diye düşünüyordum. Baktım yeni şeyler denemek için çok fazla zamanım yok o anda en çabuk hazırlanabilecek tariflerimi (creme ole + krem şanti kremalı meyvalı pasta ile paçanga böreği) yaptım. Benim aceleye geldiler diye üzüldüğüm basit tarifler "ne zaman yaptın bunları?" yorumu alınca biraz daha rahatladım ama aklımda eğer bugün de bir şey yazmazsam okuyucuların sütlü ekmek görmekten sıkılacakları vardı. Allah'tan annemle her sabahki telefon konuşmalarımızda aklıma ne zamandır tarifini istemeyi unuttuğum gavurdağı salatası geldi de benim sütlü ekmeğim de insanların canını sıkmaktan kurtulmuş oldu.
Hazır bugün yazacak tarif bulmuşken hepinize şimdiden hayırlı ramazanlar diliyorum! Dilerim dost yüzlerle ve güzel tatlarla dolu sofralarınız olur...
Gavurdağı Salatası
Malzemeler:
4 adet domates
4 adet küçük salatalık
4-5 adet sivri biber
birkaç dal maydanoz
5-6 adet taze soğan
arzuya göre birkaç adet kornişon turşu, doğranmış
bir baş küçük kuru soğan, yemeklik doğranıp tuzla ovulmuş
yarım limonun suyu
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 yeme kaşığı nar ekşisi
tuz
arzuya göre 1 tutam kuru nane
1 su bardağı irice kırılmış ceviz
Hazırlanması:
Domatesleri, salatalıkları ve sivribiberleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Taze soğanları da doğrayıp tüm malzemeleri turşu ve kuru soğanla birlikte karıştırın.
Zeytinyağını ve limonu da karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Kullanıyorsanız naneyi ekleyin.
En son cevizi salatanızın üzerine serpip servis yapın.