Susamlı Peynirli Kurabiye
Malzemeler:
1 yumurta sarisi
2/3 su bardagi kadar ezilmis beyaz peynir veya beyaz peynir + rende kasar/mozarella karisimi
2 yemek kasigi yogurt
125 gr. (1 cubuk) tereyagi veya margarin
1/3 su bardagi sivi yag
2 silme tatli kasigi kabartma tozu
1 cay kasigi karbonat
kekik, kirmizi tozbiber
2 tatli kasigi tuz
1 yemek kasigi sirke
1 tatli kasigi seker
4-5 su bardagi arasi un
Yapılışı:
Genisce hamur yoguracaginiz bir kaba once seker ve sirkeyi koyup karistirin.
Oda isisindaki tereyagi ve siviyagini, yogurdu, peyniri ilave edip karistirin.
Unu baharat, tuz ve kabarticilarla birlikte mazlemelerin ustune eleyip hamur haline gelene kadar yogurun.
Hamuru ikiye ayirin. Hafif unlu tezgahta 1/2 cm kalinliginda ilk hamuru acin. Cay bardagi ile veya yuvarlak kurabiye kalibi ile yuvarlaklar kesip hafif yagli tepsiye yerlestirin.
Diger kamuruda ayni sekilde acip butun hamur bitirin.
Ustlerine 1 yemek kasigindan az su ile biraz cirpilmis yumurta akini firca ile surup susam serpistirin.
375F (180C) dereceli firinda kizarana kadar pisirin. (Yaklasik 20 dakika)