Çikolata Kaplı Kestane Püresi (Karyoka)
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış dış ve iç kabuğu soyulmuş kestane
1/2 su bardağı pudra şekeri
2-4 yemek kaşığı arası süt kreması
1 paket bitter çikolata
süslemek için arzuya göre antep fıstığı
Yapılışı:
Kestaneleri, pudra şekerini ve 2 yemek kaşığı kremayı iyice robottan geçirin.
Daha sonra elinize yapışmadan şekil verebileceğiniz bir hamur kıvamına gelene kadar azar azar krema ilave ederek robotu çalıştırıp kestane pürenizi hazır hale getirin. Buzdolabında yarım saat kadar katılaşması için bekletin.
Çikolatayı içi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine koyduğunuz başka bir kasede (benmari usülü) eritin. 1 yemek kaşığı krema ilave edin.
Kestane pürenizden top veya minik uzunca şekiller verip bir çatal yardımı ile erimiş çikolataya bulayıp ızgara telin veya yağlı kağıdın üzerine alarak üstlerine antep fıstığı serpiştirin ve donmaya bırakın.
Tabaklara alarak servise kadar buzdolabında saklayın.