Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))

****
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 GENEL PASTA TARIFI

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
GENEL PASTA TARIFI Img_left4450/10000GENEL PASTA TARIFI Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
GENEL PASTA TARIFI Img_left4500/10000GENEL PASTA TARIFI Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
GENEL PASTA TARIFI Img_left4475/10000GENEL PASTA TARIFI Empty_bar_bleue  (4475/10000)

GENEL PASTA TARIFI Empty
MesajKonu: GENEL PASTA TARIFI   GENEL PASTA TARIFI Icon_minitimePerş. Tem. 03, 2008 7:14 pm

GENEL PASTA TARIFI



Malzemeler:

Pandispanya Hamuru İçin:

4 yumurta

3/4 su bardağı toz şeker

3/4 su bardağı elenmiş un

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 cimdik tuz



Yapılışı:

Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarına hiç sarı değmemesi gerekiyor, yoksa hamurunuz olmaz.
Aklarını cam yada metal derin bir kapta bir cimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın.
Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kapta kalan sekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Rengi güzel açık sarı bir renk alacaktır.
Önceden çırptığınız yumurta aklarının içine sarılarını ilave edip düşük hızda ancak karışana dek karıştırın.
Unu ilave edip tekrar ancak karışacak kadar yavaşça karıştırın. Hatta kaşık yada spatula ile yaparsanız daha iyi olur. Önceden yumurtaları çırparak ortaya çıkan havayı indirmemeye özen gösterin.
Sıvı yağıda ilave edip hafifçe karıştırın.
Önce yağlanmış sonra unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza hamuru dökün.
350F (175C) dereceli fırında kabarıp üstü pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 25-35 dakika arası
Hafif ılındıktan sonra kenarlarından bıçakla geçip kalıptan çıkarın. soğumaya bırakın.

Not: Bu tarifte kabartma tozu yoktur. Kabarması yumurtaların çırpılması ile elde ediliyor. Tarife adım, adım uyarsanız çok yumuşak sünger gibi bir pandispanya hamuru elde edebilirsiniz.
Kreması:

1 yumurtanın sarısı

7 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası

2 su bardağı süt

bir paket vanilya

1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı

Arzuya göre limon kabuğu rendesi (özell. meyveli pasta yapılacaksa)


Yapılışı:

Orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın.
Un ve nişastayı da ilave edin. Sonra soğuk sütü koyup karıştırın.
Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve arzuya göre limon kabuğu rendesini ilave edip soğumaya bırakın.
Pasta'nın bir araya getirilmesi:

Soğumuş olan pandispanya nızı tırtıllı bıçak ile üçe bölün.
Eğer meyveli pasta iste arzuya göre içine dilimlenmiş muz, çilek koyabilirsiniz.
Pastayı koyacağınız yuvarlak tepsi yada tabağa ilk pandispanya parçasını koyup üzerine kremayı koyun. (üçe böldüyseniz kremanın yarısını kullanın)
Eğer konacaksa bir kat muz ,çilek serpiştirin.
Sonra diğer katıda koyup aynı işlemi tekrarlayın.
En üst parçayı yerleştirip isterseniz hazır kremşantiyi paket tarifine göre hazırlayıp üstünü kaplayın yada ıspanaklı kek tarifindeki gibi 7 dakikalık krema tarifini hazırlayıp onunla kaplayın.
İsteğinize göre çilek taneleri ile süsleyin. Yada meyveli değilse resimdeki gibi rendelenmiş çikolata serpiştirebilir, yanlarını makineden geçirilmiş cevizle süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Not:

Kremayı yaparken içine 2-3 yemek kaşığı kakao ekleyerek çikolatalı krema yapabilirsiniz.

Pandispanyayı isterseniz daha ıslak olması için süt yada süt-reçel karışımı ile hafifçe ıslatabilirsiniz her katini. çok fazla ıslatmayın.

Pastayı en az 4 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın yada akşamdan hazırlayın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
d!qmenL€éé
GraFiKer
GraFiKer
d!qmenL€éé


Mesaj Sayısı : 3528
Rep Gücü : 3753
Rep puanı : -21
Kayıt tarihi : 02/07/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
GENEL PASTA TARIFI Img_left3495/10000GENEL PASTA TARIFI Empty_bar_bleue  (3495/10000)
AktifLik:
GENEL PASTA TARIFI Img_left3500/10000GENEL PASTA TARIFI Empty_bar_bleue  (3500/10000)
GüçLüLük:
GENEL PASTA TARIFI Img_left3490/10000GENEL PASTA TARIFI Empty_bar_bleue  (3490/10000)

GENEL PASTA TARIFI Empty
MesajKonu: Geri: GENEL PASTA TARIFI   GENEL PASTA TARIFI Icon_minitimeCuma Tem. 04, 2008 10:09 pm

PAYLASIM İÇİN SAOL CNMM

GENEL PASTA TARIFI Barakarsuuoc7

GENEL PASTA TARIFI Berksannbrnmir5

GENEL PASTA TARIFI Berksannmmvd8

!mzalarımı almaıın lütfenn !
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
GENEL PASTA TARIFI Img_left4450/10000GENEL PASTA TARIFI Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
GENEL PASTA TARIFI Img_left4500/10000GENEL PASTA TARIFI Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
GENEL PASTA TARIFI Img_left4475/10000GENEL PASTA TARIFI Empty_bar_bleue  (4475/10000)

GENEL PASTA TARIFI Empty
MesajKonu: Geri: GENEL PASTA TARIFI   GENEL PASTA TARIFI Icon_minitimeC.tesi Tem. 05, 2008 10:21 am

önemli değil cnm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
GENEL PASTA TARIFI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KELEBEK PASTA
» Piramit PasTa

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:)) :: » ● » Pasta-Börek Tarifleri =)=) « ● « :: Tatlılar-
Buraya geçin: