Kadayıf tatlısının her çeşidine eşim hiç hayır demez gerçi hiçbir lezzete hayır dediğini duymadım.Bu konuda oldukça şanslıyım hiç yemek ayırt etmeyen ve yapılan her şeye teşekkür eden bir eşe sahibim.Tabi bazı leMalzemeler:
1. Yarım kg kadayıf
2. 250 gram iri çekilmiş ceviz içi
3. 125 gram tereyağı veya margarin
4. Üzerine şamfıstık veya ceviz
şerbeti için:
üç buçuk su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
Hazırlanışı: Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin. Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın. Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 1’er tatlı kaşığı tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin.
Şerbetini çekince servis edebilirsiniz afiyet olsun.
zzetler var ki onlara bayılır cevizli kadayıf sarmada onlardan bir tanesi.