Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))

****
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Beze Tarihi

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Beze Tarihi Img_left4450/10000Beze Tarihi Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Beze Tarihi Img_left4500/10000Beze Tarihi Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Beze Tarihi Img_left4475/10000Beze Tarihi Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Beze Tarihi Empty
MesajKonu: Beze Tarihi   Beze Tarihi Icon_minitimePerş. Tem. 03, 2008 7:06 pm

Çocukluğumdan beri beze'ye bayılırım ve en çok yaptığım tariflerden biriside bu yapmamla bitmesi bir oluyor diyebilirim görüntüsüyle tadıyla nefis bir tarif sizinde denemeniz için paylaşmak istedim hepinize kolay gelsin ve afiyet bal şeker olsun...
Malzemeler:

4 yumurta beyazı

5 çay bardağı toz şeker

2 damla limon suyu(bezelerin rengini daha beyaz yapması için)

Çay kaşığının ucuyla çok az tuz





Hazırlanışı :
1) Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıp ayrı bir kaba koyun. Sarıları yumurta akına bir damla dahi bulaştırmamasına dikkat etmelisiniz.
2) Tozşekeri yumurta beyazına ilave edip 2 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpıyoruz bu arada ocağımızın altını kısıp kabımızı üzerine koyup mikserle yaklaşık 10 dakika kadar çırptıktan sonra ateşten alalım.
3) mikserle 10-15 dakika daha çırpmaya devam edelim karışımımız mikserin uçlarından düşmüyorsa ve koyu bir kıvam almışsa işlemimiz bitmiş demektir.
4) Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine sıkalım.Fırınımızı 100-110 C ayarlayıp önceden ısıtalım.
5) Tepsiyi sıcak fırına koyup bezelerimiz kuruyuncaya kadar sakın kızartmayın yani rengi beyaz olması gerekiyor.Afiyet olsun.



Püf noktalar:

Yumurta beyazlarını sarılarından ayırırken çok dikkat edin ve beyazına sarısından bir damla dahi kaçırmayın.Yumurtaların taze olmasına çok dikkat edin.
Kaşımı ocaktan aldıktan sonra mikserle koyu kıvam alıncaya kadar(kremşanti kıvamında)çırpın.
Fırını önceden ısıtın ve 100-110 C bezeler kuruyana kadar(yaklaşık 1-1,5 saat kadar) pişirin fakat kızartmayın yani beyazken çıkartın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
d!qmenL€éé
GraFiKer
GraFiKer
d!qmenL€éé


Mesaj Sayısı : 3528
Rep Gücü : 3753
Rep puanı : -21
Kayıt tarihi : 02/07/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Beze Tarihi Img_left3495/10000Beze Tarihi Empty_bar_bleue  (3495/10000)
AktifLik:
Beze Tarihi Img_left3500/10000Beze Tarihi Empty_bar_bleue  (3500/10000)
GüçLüLük:
Beze Tarihi Img_left3490/10000Beze Tarihi Empty_bar_bleue  (3490/10000)

Beze Tarihi Empty
MesajKonu: Geri: Beze Tarihi   Beze Tarihi Icon_minitimeCuma Tem. 04, 2008 10:20 pm

PAYLASIM İÇİN SAOL CNMM

Beze Tarihi Barakarsuuoc7

Beze Tarihi Berksannbrnmir5

Beze Tarihi Berksannmmvd8

!mzalarımı almaıın lütfenn !
flower
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İrem
EmeKçi
EmeKçi
İrem


Mesaj Sayısı : 4746
Rep Gücü : 11508
Rep puanı : 103
Kayıt tarihi : 30/06/08
Yaş : 28

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
Beze Tarihi Img_left4450/10000Beze Tarihi Empty_bar_bleue  (4450/10000)
AktifLik:
Beze Tarihi Img_left4500/10000Beze Tarihi Empty_bar_bleue  (4500/10000)
GüçLüLük:
Beze Tarihi Img_left4475/10000Beze Tarihi Empty_bar_bleue  (4475/10000)

Beze Tarihi Empty
MesajKonu: Geri: Beze Tarihi   Beze Tarihi Icon_minitimeC.tesi Tem. 05, 2008 10:18 am

önemli değil cnm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Beze Tarihi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Alo'nun Tarihi
» ...Tarihi Bilgiler...
» Tarihi Gaflar

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:)) :: » ● » Pasta-Börek Tarifleri =)=) « ● « :: Tatlılar-
Buraya geçin: