Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))

****
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!!

Aşağa gitmek 
5 posters
YazarMesaj
NefereT
Uzman Moderatör
Uzman Moderatör
NefereT


Mesaj Sayısı : 3218
Rep Gücü : 6986
Rep puanı : 7
Kayıt tarihi : 04/02/09
Yaş : 29
Nerden : Kayıp Bir KraLLıkk :)

Dikkat : Hiç Sewdinmi beni... onu Sevmediqin kadar! bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! 532678

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2875/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2875/10000)
AktifLik:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2900/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2900/10000)
GüçLüLük:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2870/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2870/10000)

bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty
MesajKonu: bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!!   bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Icon_minitimeCuma Şub. 13, 2009 8:57 pm

Yumruklarınızı sıkın ve küre oluşturacak şekilde yan yana koyun... İşte bu, beyninizin yaklaşık boyutu. Bu birkaç santimetreküplük organ, tüm evrenin en gizemli yapısını oluşturuyor.

Beyin tarama teknolojileriyle, nörolojik bilimlerde önemli gelişmeler yaşandı. Binlerce beynin görüntüleme araştırması, nörologlara beynin nasıl çalıştığına ilişkin bilgiler sağladı. Peki, bu araştırmalar beklentileri karşıladı mı? Beynin bilinmeyen dünyasına ilişkin yeni olarak neler keşfedildi?

Beyin... Milyonlarca işlemin aynı anda yürütüldüğü, organik ve kimyasal bir mekanizma. Hepimiz için çözümü çok zor bir bilmece. Koku almak için burnun, görmek için gözün, işitmek için kulağın varlığı yeterli değil. Bu verilerin beyindeki sinirler tarafından algılanması, tanımlanması ve işlenmesi gerekli. Bunlar beynin mekanik işleyişiyle ilgili ve bir yere kadar sistematiğini anlamak kolay. Ya akıl, zeka, bilinç ve düşünme gibi bilişsel süreçler.

Nöroloji (sinir bilimi), 1990'lı yıllarda atılım yaptı ve binlerce araştırmacı, milyar dolarlık bütçeler bu alana kaydı. Bu patlamanın en önemli nedeni, f-MRI (Fonksiyonel Manyetik Rezonans Görüntülemesi) gibi yeni tarama cihazlarının geliştirilmesi ve bu konuda artan umutlardı.

Bu, sadece çekici bir bilimsel keşfin zaferiyle sınırlı değildi. Nöroloji altın bulmuştu. Yaşlı nüfusun üçte birini pençesine alan Alzheimer'ın anlaşılması ve tedavi yöntemlerinin geliştirilmesini sağladı. Depresyon veya hiperaktivite gibi beyin hastalıklarının tedavisinde çığır açıldı. Hatta, hafızayı ve zekayı geliştirmeye yönelik ilaçlar üretildi. Merkezi ABD'de bulunan Nöroloji Derneği'nin (Society for Neuroscience) her yıl düzenlediği toplantılara 23.000'i aşkın genç bilim insanın katılması, bilim dalına ilginin arttığının en açık göstergesi. Ancak, geride bırakılan 10 yılda somut anlamda ne tür ilerlemeler kaydedildi? Beynin gizemli yanları açığa çıkarılabildi mi?
Hem evet hem de hayır... Nöroloji, sinirlerin birleşme noktalarına az sayıda molekülden oluşan ilaç enjekte edebilen mikro pipetlerden, gen aktarma deneylerine kadar devrim yaratan araştırma tekniklerini geliştirdi. Buna karşın, sayısız araştırma tezine rağmen, bilim insanları, hala çok az veriye sahipler.

En azından güçlü bir bilgiye ulaşıldı: Beynin üzerindeki yumrular, karmaşıklığını gösterir. Beyin için hep bilgisayar benzetmesi yapılır, halbuki bilgisayar beyne oranla çok daha basit bir cihaz. Çünkü beyin mekanik değil, organik: Öğreniyor, öngörüyor, gelişiyor ve uyum sağlıyor. Dolayısıyla, bilince sahip bir düzenek. İşlemleri bir bütün olarak, sağlam ve tutarlı şekilde gerçekleştiriyor. Nörolojinin bugüne kadar çözebildiği, karmaşık işlemler denizinin silik bir silueti.

Organik yapı

Beyin, elektrokimyasal devrelerle birbirine bağlanmış beyin hücrelerini tanımlayan sinirlerden (nöron) oluşuyor. Her sinir, sinyalleri alarak işliyor. Sinir ağları, çok sayıdaki bağlantılarını zayıflatarak ya da güçlendirerek anıları saklıyor, hafızayı oluşturuyor. Alışılmadık bir deneyimle karşılaşılması, örneğin Mona Lisa'nın portresine bakılması, hücrelerin kendi aralarında farklı düzenlemelere gitmesine yol açıyor. İlgili sinirler, aniden bağlantılarını güçlendiriyor ve karşılaşılan modeli tanımlamaya çalışıyor. Kaydedilen bu veriler, ikinci deneyimde işlemi daha hızlı gerçekleştiriyor. Tekrarlanan işlemler bütünü, yaşamın zihinsel görüntüsü olarak beyinde saklanıyor.

Bu, bilgiyi hem hatırlayıp hem de simgeleştirebilen esnek yapının, yani sinir ağının temelini oluşturuyor. Mantıksal açıdan organik, çünkü devreler kullanıma bağlı olarak gelişiyor. Asıl şaşırtıcı olan beyin ağının ölçeği. 1,4 kg. ağırlığındaki yetişkin insan beyni, yaklaşık 100 milyar sinire sahip. Bu sinirlerin her biri, komşu sinirle 1.000-500.000 bağlantı noktasıyla temas ediyor. Bağlantılar, farklı kimyasal özelliklerde yaşanıyor ve her sinirin karmaşık iç sistemi var.
Beynin temel olarak sinir ağlarından oluştuğu fikri, bilim insanlarının mikroskop altında gri maddeyi incelemesinden beri mevcut. Ancak, 1990'lı yıllarda bu bilgiye etki edebilecek yenilikler yaşandı. Saç teli kalınlığında elektrotlar kullanılarak maymun beynindeki sinirler tek tek gözlendi. Araştırma sırasında, hayvanın ilgi durumuna göre hücre etkinliğinin değiştiği saptandı. Maymuna bir şekil gösterildi. Şekilden oluşan bu uyarana ilgisi arttığında, sinirlerin hareketini gösteren ışıklar daha canlı hale gelirken, ilgi duymadığı şekillerde sinirin yaydığı ışığın azaldığı görüldü.

Beynin alanları

Beynin temel yapısıyla ilgili sonuçlar, ham bilgiyi alan, işleyen ve geri gönderen bir girdi-çıktı sistemi olduğunu açığa çıkardı. Bu da, her sinirin geri besleme yoluyla etkinleştiğini gösterdi. Beynin, küresel bir devlet gibi değerlendirilebilecek ağ sistemiyle oluşan doğası, milyarlarca hücrenin çıktılarını kontrol etmesi üzerine kurulu. Sinirlerin hareketlenmesi mi beyni oluşturuyor, yoksa beyin mi sinirleri hareketlendiriyor? Cevap şu şekilde verilebilir.
Bilgisayarlarda girdi ve çıktı işlemleri tümüyle birbirinden ayrılmıştır. Ancak beyin için aynı şey söylenemez. Olağanüstü organik yapısı nedeniyle, bütün ile parçalar iç içe geçmiş durumda. Küçük ve büyük parçalar bir arada evrim geçiriyor.

Bu nedenlerle nörologlar, beynin fotoğrafını daha ayrıntılı çekmeye zorlandılar. Felç, tümör, travma ve yaralanma gibi beyin hasarlarının incelenmesi, beyinle ilgili bir başka gerçeği daha gündeme getirdi: Farklı işlem bölümlerine ayrıldığı. Görme, duyular, konuşma ve motor kontrol gibi işlevlerin alanları ayrı. Beyin tarama cihazlarının yarattığı heyecanın nedeni de buydu. Biyoloji, insan genom projesiyle amacını gerçekleştirdi. Nörologların en büyük tutkuları ise, beyin haritalama projesiydi.

Ancak büyük umutlar, taramaların başlamasından kısa bir süre sonra suya düştü. Evet, beyin etkinlik merkezlerine sahipti. Konuşurken, sol yarımküredeki olası dil bölgesi etkinleşiyordu. Ancak hemen ardından, beynin tüm alanlarında hareketlilik görülüyordu. Özel noktaların yanında, bütünsel bir işletim sisteminin varlığı açıktı. Beyinde hiçbir bölüm, tek başına, diğerlerinden bağımsız bir eyleme girişmiyordu.
Bilgisayar dünyasında yaşanan gelişmeler, bilim insanlarında, beyin hatlarının kesin şekilde çizilmiş haritalarının çıkarılabileceği umudunu doğurdu. Tam tersi, bilim insanları beynin genelleştirme eğiliminde olduğunu buldular. Beynin ne zaman nasıl davranacağı kestirilemiyordu. Bir bölge farklı koşullarda farklı yüzünü gösterebiliyordu. Basitçe örneklemek gerekirse çevresine uyum sağlayan bukalemun gibiydi.

Şu anda nörolojinin geldiği nokta bu. Eski basitlikler, yeni karmaşıklıklara yol açıyor. Laboratuvar ortamında bilim insanları, her geçen gün bilinmeyen bir durumla karşılaşıyorlar. Tıpkı ardı ardına dizilen domino taşları gibi Uzun bir uğraş sonrasında tek bir taşın devrilmesi, o güne kadarki kazanımları silip atabiliyor.
Beynin yapısı, kimyası ve işlevlerine ilişkin araştırmaların yanı sıra, nörobiyolojinin üstesinden gelmeye çalıştığı bir sorun daha var: zihinle beyin arasındaki ilişkiyi çözmek. Beynin en karmaşık konuşu zihnin en gizemli yanlarından biri de, acı çekmekten utangaçlığa kadar pek çok şekle bürünebilen bilinç ya da şuur...

Bilinç araştırmaları

Uzun zamandır bilim insanları, bilinç konusunda adım atmaktan kaçınıyorlardı. Kimisi bilincin objektif araştırmaya açık bir konu olmadığını öne sürerken, kimisi ortada araştırılacak bir konunun bulunmadığını bile söyledi. Onlar için zihin, değişik beyin işlemleri sırasında beyinde gelişen bir kavramdı sadece.
Ancak 1990'lı yıllarda bu konuya yaklaşım da değişti. Bilinç araştırmaları bilimsel yayınlarda, konferanslarda ve eğitim çalışmalarında kabul görmeye başladı. Günümüzde bilinç araştırmaları, ciddi olanlar ve olmayanlar şeklinde ikiye ayrılabilir. Ciddi olanlar işi ağırdan alıyorlar ve bilinci, eşgüdümlü sinirsel etkinliklerin ürünü olarak görüyorlar. Tabii ki her sinirsel etkinliğin bilinçle ilgili olmadığının farkındalar. Davranışlarımızın çoğu bilinçsizce ya da bilinçaltı alışkanlığı şeklinde ortaya çıkıyor. Bu grupta yer alan bilim insanları, Bilişselliğin Sinirsel Bağıntısı (BSB) adını verdikleri araştırmayla, zihinsel olaylar sırasında beyinde nelerin yaşandığını bulmayı hedefliyorlar.

"Necker küpü" veya "imkansız üçgen" deneyleri gibi tersine çevrilebilir görüntü yanılsaması örneklerini ele alalım. Necker küpünde, bakış açısına bağlı olarak görüntü değişir. Bir taraftan bakıldığında küp bize doğru yönelmişken, diğer taraftan bakıldığında arka kısma doğru uzanır. Hayvan beyni içinde yaşananları kaydetmek için elektrotları kullanan araştırmacılar, bu tür farklı bakış açılarının sinir tepkilerini nasıl etkilediğini belirlediler.

Bu deneyler, beyin mekanizmasını anlamak için en güçlü yollar. Daha önceki keşiflerden birinde, bilişsel algının belirli bölümlerinde, sinirlerin ateşlenmesi adı verilen etkinliklerin ve elektrik uyarılarının eşzamanlı yaşandığı anlaşılmıştı. Özel beyin alanlarında da benzerlikler var. Örneğin ön alın lobu zihinsel süreçte devreye giriyor. Merkezde bulunan "anterior singulat korteks (önkuşak korteksi) olarak bilinen bölge de anahtar alanlardan biri. Buna karşın, bilişsellikle ilgili sinirsel etkinliği sağlayan tek bir mekanizmanın varlığından kesinlikle bahsedilemiyor. Bilinen tek şey, bilişsel etkinlik sırasında birbiriyle uyumlu pek çok sinirin etkinleştiği ve ön alın lobunun devreye girdiği. Yine de, BSB üzerine araştırma yapanlar, bilinç sürecini açıklayabilecek net ve kesin mekanizmaları belirleyebilmek için uğraşıyorlar.

Kuantum mekaniği

BSB araştırmacıların yanı sıra, bilinç konusunu farklı yöntemlerle inceleyenler de var. Bu kişiler bilincin çok özel, sıradışı ve beynin işlemlerinin toplamı olduğunu düşünüyorlar. Bu kampta yer alanların yaklaşımına göre, bilinç gizemi kuantum mekaniğinin gizemiyle doğrudan bağlantılı. Onlara göre bilinç, çok sayıdaki hücrenin kuantum üstkonum aşamasına geçmesinin bir sonucu olabilir. Kuantum kuramcılarının karşılaştığı en önemli sorun, hücrelerin evre uyumlarına ilişkin makroskobik aşamaların sıcak ve nemli beyin ortamında net olarak tespit edilememesi. Bilinç mekanizmasını araştıran bir üçüncü kesim ise, bunun biyolojik işlemler bütünü olduğunu savunuyor. Örneğin, Şilili nörologlar Humberto Maturana ve Francisco Varela tarafından geliştirilen "autopoiesis" (yenilenme, kendini yeniden üretme eylemi) ya da kendinden bilme ağı teorisine göre bilinç, karar verme yeteneğinin genel biyolojik sürecinin yoğun şeklidir. Yaşamın kendisi, dünyada olup biteni bilme ve bunlara cevap verme eylemidir. Genler, dünyaya uyum sağlamak için bedenin ihtiyaç duyduğu anlama yeteneğini temsil eder. Bağışıklık sistemi, kendisinin ne olduğunu ya da olmadığını bilip ona göre harekete geçer. Dolayısıyla bilinç, bu temel biyolojik ilkenin karmaşıklaşmış hali olabilir.

Tüm bu sistem yaklaşımlarının amacı, bilince yönelik net ve matematiksel bir model kazandırmak. Ancak, yolun çok başındayız ve bilinç konusunda aşılması gereken daha çok nokta var. Tüm bilinmezlerine rağmen, önümüzdeki 30 yıl içerisinde, beynin yapısı, kimyası ve işlevlerinin; her sinir ucunun, dendritin, presinaptik sinirin ve sinir hücresinin haritasının çıkarılacağı belirtiliyordu. Dolayısıyla bir makine ile insan arasındaki farkın çok azalacağı ileri sürülüyordu. Bu konuda önemli adımlar da atıldı. Yine de nöroloji dünyası henüz ulaşılan noktadan hoşnut değil. Ve yeni tekniklerle gizler denizinin derinliklerine ağır ağır ilerliyor.
Beyinle ilgili yanlı söylentiler:

Beynin sol tarafı mantıksal, sağ tarafı yaratıcıdır: Beynin işleyişi yanal olduğu için, bu ifadenin bir parça doğruluk payı var. Sol yarımküre, ayrıntılara odaklanma ve sonuçlandırmada iyiyken; sağ yarımküre daha geniş ve bağlamsal bakış açısıyla işliyor. Ancak düşünme sırasında etkinlik paylaşılıyor.

Beynin sadece yüzde 10'unu kullanırız: Bu efsane 1930’lu yıllarda ortaya atıldı. Cerrahi uygulamalar sırasında beynin elektrotlarla incelenmesi sonrasında büyük bir bölümünün "sessiz" olduğu görüldü. Ancak modern beyin taramaları, beynin her alanının etkinliğini kanıtladı.

Tüm insan beyinleri aynı yapıya ve özelliklere sahiptir: Gerçekte beyin, çeşitli alanları benzerlik gösterse de, yüz ya da parmak izi gibi bireysel. Dil merkezi ya da diğer kritik bölgeler, boyut ve konum açısından farklı oluşabiliyor. Örneğin bir hastanın görme korteksi diğerine oranla üç kat büyük olabiliyor. Nörologları da en çok bu durum zorluyor.

Sinir bağlantıları kullanılmadıkça azalma gösterir: Bebeklerin ilk yıllarında ihtiyacı olandan çok daha fazla sinirsel bağlantı üretmeleri bu görüşü doğurdu. Fikir, yoğun uyarımların ek bağlantılara yol açacağı mantığı üzerine kurulmuştu. Varolan bağlantıların azalması, daha etkin beyin yollarının oluşmasında gerekli aşamalardan biri.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Selin*
GraFiKer
GraFiKer
Selin*


Mesaj Sayısı : 2130
Rep Gücü : 5818
Rep puanı : 36
Kayıt tarihi : 19/01/09
Yaş : 29
Nerden : Belirsiz..

Dikkat : Hayley'm Avril'm <3<3<3

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left1495/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (1495/10000)
AktifLik:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left1500/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (1500/10000)
GüçLüLük:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left1490/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (1490/10000)

bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty
MesajKonu: Geri: bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!!   bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Icon_minitimeCuma Şub. 13, 2009 10:07 pm

Hepsini okuyamadım ama gerçekdende bilmiyordum Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
NefereT
Uzman Moderatör
Uzman Moderatör
NefereT


Mesaj Sayısı : 3218
Rep Gücü : 6986
Rep puanı : 7
Kayıt tarihi : 04/02/09
Yaş : 29
Nerden : Kayıp Bir KraLLıkk :)

Dikkat : Hiç Sewdinmi beni... onu Sevmediqin kadar! bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! 532678

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2875/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2875/10000)
AktifLik:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2900/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2900/10000)
GüçLüLük:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2870/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2870/10000)

bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty
MesajKonu: Geri: bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!!   bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Icon_minitimeC.tesi Şub. 14, 2009 8:38 pm

xP coq iLqinc syLer wR bende bLdm pyLasiim didim x)=
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
kRonikq waka
Gelişmiş Üye
Gelişmiş Üye
kRonikq waka


Mesaj Sayısı : 197
Rep Gücü : 612
Rep puanı : 0
Kayıt tarihi : 11/02/09
Yaş : 29
Nerden : oRdan BrDan :D


Güç Sistemi
Başarı Puanı:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left0/0bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (0/0)
AktifLik:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left0/0bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (0/0)
GüçLüLük:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left0/0bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (0/0)

bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty
MesajKonu: xD   bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Icon_minitimeC.tesi Şub. 14, 2009 8:56 pm

payLaşm içn saoL cnm xD *
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
İtaaT_eT
Süper Aktif
Süper Aktif
İtaaT_eT


Mesaj Sayısı : 365
Rep Gücü : 438
Rep puanı : -5
Kayıt tarihi : 03/02/09
Yaş : 33
Nerden : GoL

Dikkat : deTayımDaySan ayrıcaLıĞı keŞFéT değiLsen İtaaT_eT!

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left0/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (0/10000)
AktifLik:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left0/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (0/10000)
GüçLüLük:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left0/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (0/10000)

bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty
MesajKonu: Geri: bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!!   bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Icon_minitimeC.tesi Şub. 14, 2009 9:23 pm

Tesekkürler...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
NefereT
Uzman Moderatör
Uzman Moderatör
NefereT


Mesaj Sayısı : 3218
Rep Gücü : 6986
Rep puanı : 7
Kayıt tarihi : 04/02/09
Yaş : 29
Nerden : Kayıp Bir KraLLıkk :)

Dikkat : Hiç Sewdinmi beni... onu Sevmediqin kadar! bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! 532678

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2875/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2875/10000)
AktifLik:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2900/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2900/10000)
GüçLüLük:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2870/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2870/10000)

bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty
MesajKonu: Geri: bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!!   bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Icon_minitimeC.tesi Şub. 14, 2009 9:42 pm

daTLum41 demiş ki:
payLaşm içn saoL cnm xD *
bişHe deiL cnımm.... bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! 90387
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
NefereT
Uzman Moderatör
Uzman Moderatör
NefereT


Mesaj Sayısı : 3218
Rep Gücü : 6986
Rep puanı : 7
Kayıt tarihi : 04/02/09
Yaş : 29
Nerden : Kayıp Bir KraLLıkk :)

Dikkat : Hiç Sewdinmi beni... onu Sevmediqin kadar! bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! 532678

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2875/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2875/10000)
AktifLik:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2900/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2900/10000)
GüçLüLük:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2870/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2870/10000)

bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty
MesajKonu: Geri: bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!!   bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Icon_minitimeC.tesi Şub. 14, 2009 9:43 pm

İtaaT_eT demiş ki:
Tesekkürler...
bişHeee deiL... rabbit
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
tatLı_qıZ
EmeKçi
EmeKçi
tatLı_qıZ


Mesaj Sayısı : 3086
Rep Gücü : 7418
Rep puanı : 9
Kayıt tarihi : 16/02/09
Yaş : 29
Nerden : q0nia..

Dikkat : tatLı_qıZz büTün FoRumu çq séwiouMm...

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2450/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2450/10000)
AktifLik:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2500/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2500/10000)
GüçLüLük:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2455/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2455/10000)

bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty
MesajKonu: Geri: bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!!   bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Icon_minitimeSalı Şub. 17, 2009 2:32 pm

gerçekten güseL şeyLer..!!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
NefereT
Uzman Moderatör
Uzman Moderatör
NefereT


Mesaj Sayısı : 3218
Rep Gücü : 6986
Rep puanı : 7
Kayıt tarihi : 04/02/09
Yaş : 29
Nerden : Kayıp Bir KraLLıkk :)

Dikkat : Hiç Sewdinmi beni... onu Sevmediqin kadar! bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! 532678

Güç Sistemi
Başarı Puanı:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2875/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2875/10000)
AktifLik:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2900/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2900/10000)
GüçLüLük:
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Img_left2870/10000bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty_bar_bleue  (2870/10000)

bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Empty
MesajKonu: Geri: bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!!   bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! Icon_minitimeC.tesi Şub. 21, 2009 1:40 pm

tatLı_qıZ demiş ki:
gerçekten güseL şeyLer..!!

bLiiiyRum ondan kydum yha asqumm.. bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!! 532678
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
bynimiz hakkında biiiLinmeenLeR....!!
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:)) :: » ● » Düşün BaKaLım x) « ● « :: BunLarı BiLiyor musunuz ?-
Buraya geçin: