Miss SmiLe Gelişmiş Üye
Mesaj Sayısı : 174 Rep Gücü : 12 Rep puanı : 1 Kayıt tarihi : 12/02/09 Yaş : 29 Dikkat : <marquee>Daha kaLiteLi hizmet aLabiLmek icin Üye oLmanızı tavsiye ederim </marquee>
Güç Sistemi Başarı Puanı: (0/0) AktifLik: (0/0) GüçLüLük: (0/0)
| Konu: CiLekLi Bawaruaz Cuma Şub. 13, 2009 6:29 pm | |
| Malzemeler 4 su bardağı süt 1,5 su bardağı toz şeker 3 yumurta sarısı 2 poşet krem şanti 400 gr. çilek 2 - 3 yaprak jelatin Sosu için: 300 gr. çilek 1 su bardağı toz şeker
Yemeğin Tarifi 2 su bardağı sütü 1 su bardağı toz şekerle karıştırıp kaynatın. Ayrı bir kabın içinde 1/2 su bardağı şekerle yumurta sarısını çırpın. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Jelatinleri ufalayıp 1/2 su bardağı soğuk suda eritin. Erimiş jelatini sütlü yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Soğumasını bekleyin. Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın. Küçük doğranmış çilekle birlikte sütlü karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımı küçük kaselere boşaltın. Soğuması için 3 -4 saat buzdolabında bekletin. Sosunu hazırlamak için, çilek ve şekeri blendıra koyup, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Çilekli bavaruazı ters çevirerek servis tabağına alın. Çilekli sosla birlikte servis yapın. | |
|