Miss SmiLe Gelişmiş Üye
Mesaj Sayısı : 174 Rep Gücü : 12 Rep puanı : 1 Kayıt tarihi : 12/02/09 Yaş : 29 Dikkat : <marquee>Daha kaLiteLi hizmet aLabiLmek icin Üye oLmanızı tavsiye ederim </marquee>
Güç Sistemi Başarı Puanı: (0/0) AktifLik: (0/0) GüçLüLük: (0/0)
| Konu: ÇikoLataLı BakLawa Cuma Şub. 13, 2009 6:27 pm | |
| Malzemeler 3 adet yumurta 3 çorba kaşığı yoğurt 3 çorba kaşığı sıvıyağ l çorba kaşığı sirke Aldığı kadar un 3 çorba kaşığı kakao İçine: 300 gram iri kıyılmış ceviz içi 1 su bardağı damla çikolata Açmak için: 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı kakao 250 gram margarin 250 gram tereyağı Şerbeti için: 4 su bardağı su 4 su bardağı tozşeker, yarım limon
Yemeğin Tarifi Öncelikle hamur malzemesi olan yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke, un ve kakaoyu derin bir kaba alın. İyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Folyoya sarıp yarım saat dinlendirin. Hamurdan 15 beze koparın, 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı kakaoyu eleyin. Bezeleri tepsiden daha büyük açın. Tepsiyi yağlayın. 250 gram tereyağı ve margarini eritin. Yufkaların üç adetini bırakıp, kalanların her birini dört parçaya ayırın. 2 kat tepsiye serin. Üzerine yağ gezdirin. 1- 4 kattan sonra da çikolata ve cevizli harcı koyun. Parçalanmamış yufkalar kalana kadar her iki katta bir yağ gezdirip, dört katta bir de çikolatalı malzemeden serpin. 2- En üste sağlam olan yufkaları serin. Kalan yağı üzerine gezdirin. Tepsiyi çevire çevire dilediğiniz şekilde kesin. Önceden ısıtılmış kızgın fırına baklavayı koyup, sonra fırının ayarını 150 dereceye getirin. Üzeri kızarana dek pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri kaynatın. Ocaktan aldığınız şerbete limon suyunu katın. 3- Fırından aldığınız baklava sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çekince servis yapın. | |
|
İrem EmeKçi
Mesaj Sayısı : 4746 Rep Gücü : 11508 Rep puanı : 103 Kayıt tarihi : 30/06/08 Yaş : 28
Güç Sistemi Başarı Puanı: (4450/10000) AktifLik: (4500/10000) GüçLüLük: (4475/10000)
| Konu: Geri: ÇikoLataLı BakLawa Çarş. Haz. 10, 2009 5:01 pm | |
| sağoL | |
|