Malzemeleri
4çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet limon
1 fincan sirke
1 adet yeşil salata
2 adet taze soğan
300 gr balık filetosu
Hazırlanışı
Balık filetolarının kılçıklarını mümkün olduğunca temizleyin. Bir kaba bir su bardağı su ve sirke koyup balıkları içine yerleştirin. Bir taşım kaynattıktan sonra, tencerinin kapağını kapatarak 3-5 dakika hafif ateşte kaynatın ve daha sonra soğutun. Balık filetolarını pişirirken kurutmamaya dikkat etmelisniz. Yeşil salata ve taze soğanı temizleyip yıkayın ve süzün. Servis tabağına, salatayı istediğiniz şekilde keserek yerleştirin. Salatanın üzerine süzülmüş balık filetosu parçalarını düzgünce koyun. Sos olarak limon suyu ve zeytinyağı döküp servis yapabilirsiniz.