BLacK White Uzman Moderatör
Mesaj Sayısı : 3730 Rep Gücü : 12491 Rep puanı : 27 Kayıt tarihi : 30/06/08 Yaş : 28 Nerden : SssSammSssSuN
Dikkat : Küçük OsmanCık .d
Güç Sistemi Başarı Puanı: (3150/10000) AktifLik: (3200/10000) GüçLüLük: (3175/10000)
| Konu: Orhan Veli Kanık'TaN Cuma Ara. 26, 2008 10:44 pm | |
| ORHAN VELİ KANIK
DERDİM BAŞKA
Sanma ki, derdim güneşten ötürü; Ne çıkar bahar geldiyse? Bademler çiçek açtıysa? Ucunda ölüm yok ya. Hoş, olsa da korkacak mıyım zaten Güneşle gelecek ölümden? Ben ki, her nisan bir yaş daha genç, Her bahar biraz daha aşığım; Korkar mıyım? Ah dostum, derdim başka...
DAVET
Bekliyorum... Öyle bir havada gel ki, Vazgeçmek mümkün olmasın.
FENA ÇOCUK
Mektepten kaçıyorsun, kuş tutuyorsun, Deniz kenarına gidip fena cocuklarla konuşuyorsun, Duvarlara fena resimler yapıyorsun Bir şey değil, beni de baştan çıkaracaksın, Sen ne fena çocuksun...
GÜZEL HAVALAR
Beni bu güzel havalar mahvetti, Böyle havada istifa ettim evkaftaki memuriyetimden. Tütüne böyle havada alıştım, böyle havada aşık oldum, Eve ekmekle tuz götürmeyi böyle havalarda unuttum, Şiir yazma hastalığım hep böyle havalarda nüksetti, Beni bu güzel havalar mahvetti.
KİTABE-İ SENG-İ MEZAR
I
Hiçbir şeyden çekmedi dünyada Nasırdan çektiği kadar Hatta çirkin yaratıldığından bile O kadar müteessir değildi; Kundurası vurmadığı zamanlarda Anmazdı ama Allahın adını, Günahkar da sayılmazdı. Yazık oldu Süleyman Efendi'ye II
Mesele falan değildi öyle, "To be or not to be" kendisi için; Bir akşam uyudu; uyanmayıverdi. Aldılar, götürdüler, yıkandı, Namazı kılındı, gömüldü. Duyarlarsa öldüğünü alacaklılar Haklarını helal ederler elbet. Alacağına gelince... Alacağı yoktu zaten rahmetlinin. III
Tüfeğini depoya koydular, Esvabını başkasına verdiler. Artık ne torbasında ekmek kırıntısı, Ne matrasında dudaklarınınn izi; Öyle bir ruzigâr ki, kendi gitti, İsmi bile kalmadı yadigâr. Yalnız şu beyit kaldı, Kahve ocağında, el yazısıyla: "Ölüm Allahın emri, Ayrılık olmasaydı."
Uyuşamayız sevgilim, yollarımız ayrı; Sen, ciğercinin kedisi ben, sokak kedisi. Senin yiyeceğin kalaylı kapta Benim ki, aslan ağzında. Sen, aşk rüyası görürsün ben, kemik. Ama seninki de kolay değil, kardeşim; Kolay değil hani, Böyle kuyruk sallamak Tanrının günü.
Bilmezler yalnız yaşamayanlar, Nasıl korku verir sessizlik insana; İnsan nasıl konuşur kendisiyle; Nasıl koşar aynalara, Bir cana hasret, Bilmezler. | |
|
eLLa ÖzeL Üye
Mesaj Sayısı : 1878 Rep Gücü : 69 Rep puanı : 15 Kayıt tarihi : 31/07/08 Yaş : 27 Nerden : ...UzaYıN DErinLiKleRinDen...
Dikkat : =)
Güç Sistemi Başarı Puanı: (825/10000) AktifLik: (900/10000) GüçLüLük: (800/10000)
| Konu: Geri: Orhan Veli Kanık'TaN C.tesi Ara. 27, 2008 2:10 pm | |
| | |
|
»-(¯`v´¯)-»MeRvE»-(¯`v´¯)
Mesaj Sayısı : 2 Rep Gücü : 0 Rep puanı : 0 Kayıt tarihi : 14/01/09 Yaş : 30 Nerden : MaRdiN
Dikkat :
Güç Sistemi Başarı Puanı: (0/0) AktifLik: (0/0) GüçLüLük: (0/0)
| Konu: Geri: Orhan Veli Kanık'TaN Çarş. Ocak 14, 2009 8:39 pm | |
| orhan veli kanık ın şiirleri güzeldir tşk... | |
|
PeLL * EmeKçi
Mesaj Sayısı : 4010 Rep Gücü : 9374 Rep puanı : 23 Kayıt tarihi : 07/11/08 Yaş : 29 Nerden : İçeriden x)
Dikkat : Geri DönüS, geri dönüS oLaLı hic böyLe dönüS qöRmedyy!
Güç Sistemi Başarı Puanı: (650/10000) AktifLik: (850/10000) GüçLüLük: (950/10000)
| Konu: Geri: Orhan Veli Kanık'TaN Çarş. Ocak 14, 2009 8:40 pm | |
| | |
|