ISPANAKLI BÖREK
Daha önce hiç hamur açmamış olan biri olarak bu börekte üstün başarı göstermiş sayıyorum kendimi.Acemişef.blogspotun hamarat sahibi sevgili Esaram'a teşekkürlerimi sunuyorum.Zira tarif onun tarifidir.Her tarifine güvenirim Esra'nın:))
Esranın blogunda ayrıntılı anlatımı var ziyaret etmek isterseniz.
MALZEMELER:
7 subardağı un
yarım subardağı mısırözü(ayçiçek de olabilir) kullandım
Aldıgı kadar su
Hamurumuz ele yapışmayacak büyüklükte olacak.Çok da sert olmasın.Kulak memesi yumuşaklıgından hafifi yumuşaktı benim hanurum
İçi için dolu dolu olsun istedim yarım kg ıspanağı 1 soğan ve salça ile kavurup baharatla tatlandırdım.Avucumla ıspanakları sıkıp bir tabağa aldım sulu olmasınlar diye.
Yarım subradağı sıvıyağ (bu da hamurun içine sürmek için)
YAPILIŞI:
Hamuru yaoğurup yumurta büyüklüğünde bezeler alıp unlayın ve nemli bezle örtün.Her beziyi unlayarak oklavayla açın yaklaşık üyük bir tabak şeklinde.Sonra ellerinizi harun altına koyup dalgalandırarak çevire çevire inceltin .Zemin görünecek şekilde incelecek.Yırtılmalar olabilir endişelenmeyin zaten hamuru kıvaıracağınız için içte kalacaktır.
Hamurun kenarına oklavayla bastırın biraz incelse de ortasına göre kalnı kalıyor.Bu şekilde yaklaşıl 8-9 tane böreğiniz oluyor.
hamurunuzu hafig yağlı zemine alıp içine 1 yemek kaşıgı kadar sıvıyağ gezdidin ve kenar kısmına harcı koyup rulo şeklinde sarın ve ruloları içe doğru bükün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızartın.