TALAŞ BÖREĞİ
Uzun süredir değişik bir tarif denemiyorum derken bu börek iyi geldi:))Akşam yemek davetlerinize doyurucu bir ara sıcak,konuklarınıza sunacağınız doyurucu bir ikram,yanında ayran ile ikindi atıştırması olabilecek kalitede bir börek.Bence 10 numara:))
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru(misafir sayınıza göre ayrlarsınız)
200 grm incecik ve küçük küçük doğranmış,sinirleri alınmış kuzu eti
1 baş kuru soğan
1 subaradğı bezelye(konsever değilse haşlayın)
1 tatlı kaşığı salça
tuz,karabiber,kekik,pul biber
üzeri için yumurta sarısı ,çörek otu
YAPILIŞI:
1yemek kaşığı sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanı kavurun ve etleri ekleyerek sularını çekne kadar kavurun.Etlerini üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin ve salaçayı da katarak etlerin suyunu çekmesini ve yumuşasını bekleyin.Ocvağgın altını kapatın.Bezelye ,tu ve baharatlerı ekleyin.İçin soğumasından sonra milföylere 2 tatlı kaşığı içten koyup kapatın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve 200 derecede kızartın.Sıcak servis yapın.