SÜNGER BOB PASTA
Yıllar ne çabuk geçiyor.Daha 7 yıl önce kollarıma almıştım mis kokulumu.Bugün artık 7 yaşında bir okul çocuğu olma yolunda.Bazen zaman böyle dursa da geçmese diyorum.Ama büyüdükçe artık arkadaş olması da gururlandırıyor beni.Evet bu pasta oğlumun 7.yaş gününde kreşteki doğumgünü partisi için yapıldı.Elimde kahverengi gıda boyası yoktu.Siyah gıda boyam da yoktu sarıyla karıştırıp kahverengi yapayım.Utku tutturdu bir yandan Sünger Bobun pantolunu kahverengi diye.Şeker hamurunu çikolata ile boyayarak bişeyler yapmaya çalıştım.Gerçi şeker hamuru kadar muntazam olmadı
Bir de kreştekilere bol bol yetsin diye düşündüğüm bayağı ebatlı bir pasta oldu.En büyük boy kare fırın tepsiisine 7 yumurta ,16 yemek kaşığı şeker,16 yemek kaşığı un,1.5 paket kabartma tozu,yarım kahve fincanı su tarifi ile 2 pandispanya yaptım.Yani toplam da 14 yumurtalık 2 büyük pandispanya yapmış oluyoruz.Pandispanyları hiç ortadan bölmedim.Yaptıklarımdan birini alta diğerini üste kullandım.
Yağlı kağıt sediğim için kolay çıkardım ve herzamanki gibi pandispanyanın her ikisini de 1 gün önceden yaptım.Alt kattakini kakaolu üstüne koydugum pandispanayayı sade yaptım.
Arasını 1.5 subardağı şekerli süt ile ıslattım.İçine 2 paket dr oetker hazır pasta keraması ve 1 paket vanilyalı crem oleyi 4 subardağı kadar süt ile çırptım ve arasına koydum.Bu kremanın üzerine krema ve sütlü .ülkolatayı eriterek hazırlayıp ılıtıığım çikolatalı ganajı döktüm ve pandispanyayı üzerine kapattım.En üste 1 subardağı süt ve 1 paket sade krem şantiden hazırladığım karışımı sürdüm ve dolaba kaldırdım.Ertesi gün de şeker hamurunu hazırlayıp kaplamayı yaptım.